Бєлова Софія, 10 клас
Академічний ліцей "Європейський" Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Хоменко Тетяна

Чому бути українкою - це моя суперсила

Чому ж я пишаюся тим, що українка? Це питання ставить зараз кожна людина. Я — українка! Щаслива, що довелося народитися в країні зі славною історією, багатою культурою. Бути українкою — це не лише привілегія, а й справжня суперсила, яка базується на багатовіковій історії, культурному багатстві та особливостях українського характеру. Бути справжнім патріотом – людиною із широкою душею та добрим серцем; людиною, яка вміє кохати та дарувати свою любов іншим; особою, здатною побудувати величну країну та пишатися нею все своє життя. Ось деякі аспекти, які роблять мене суперсильною:

Мова. Українська мова — це не тільки засіб спілкування, а й символ національної ідентичності. Знання та використання її може стати суперсилою в збереженні та розвитку національного самовизначення. Українці мають свою співочу мову, величну літературу, широкий пласт фольклору та чимало інших перлин. Я задоволена, що вмію вільно володіти рідною, солов’їною мовою.

Історія стійкості. Україна, як і інші нації, пережила різноманітні випробування, проте її народ завжди виявляв стійкість та силу в обличчя викликів. Бути українкою може означати спадкування цієї історичної міці. Зараз українці проживають тяжкі історичні часи, але ми сильна нація і вистоємо. Передамо цю історію своїм дітям та внукам, як це зробили наші предки. Хай пишаються нами, бо сьогодні українці для всього світу є символом незламності. Але головним є те, що наша нація ніколи не здасться.

Творчість. Українці відомі своєю винахідливістю. Знання та розвиток культури може вас надихати до творчого самовираження та досягнень. Моя гордість, що я українка складаєтся з багатьох чинників, а головна – культурна спадщина, адже предки залишили нам багато традицій, цікавих пісень та танців.

А скільки в Україні видатних постатей, який заслуговують уваги всього світу. Це й Олександр Архипенко, і Казимир Малевич, і Серж Лифар та багато інших діячів культури й мистецтва. У кожної людини свої націальні гордості, але в мене саме така, як і в більшості українців.

Незламність духу та сила української нації довгий час були випробувані численними історичними викликами. Але ми довели, що український народ незламний.

Заради перемоги наших військових допомагаю плести сітки, варити їжу, донатити на ЗСУ. Я допомагаю власній країні тим, що добре навчаюся, тому що в майбутньому війна вплине на нашу економіку, а щоб її підняти нам дуже потрібні розумні спеціалісти у своїй справі, як на мене ці фактори пришвидшать перемогу.

Отже, бути українкою — це мати можливість брати участь у розвитку нації, підтримувати свою ідентичність та бути частиною багатовікової історії та культури, це і є моя гордість, і суперсила, і я пишаюся цим.