Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Дмитрівна Печеник

«Ми боялися, що нас у підвалі накриє землею»

переглядів: 552

Я була вдома, коли почали падати снаряди. Ховалися в підвалі в сусідів, у нас підвал ненадійний. Але там було незручно – шахтні стяжки, стеля, усе осипалося. Ми боялися, що нас від здригання землі може накрити, і ми пішли. Увесь час були вдома. Діти саме були, онук поїхав з Донецька.

У нас у дворі один будинок новіший, а один старий. Постраждало і там, і там. Нам допомогли відновити. Почав відходити коридор, він уже старенький. Я залишилася там жити, бо треба було ремонтувати. Новий будинок великий, потрібно робити опалення, а ми не можемо. Тому латали старий будинок. Норвезька організація допомагала доробляти його, виділяла гроші, а ми наймали людей і робили.

Я живу від центру в чотирьох кілометрах. Діти приїжджали з Донецька, дочка була тут із маленькою дитиною. Але коли почалися вибухи, вона виїхала в Полтавську область, і досі там, а я тут сама.

Я вже нічого не відчуваю. Яка безпека? Аби швидше це закінчилося, щоб можна було вільно до мене приїхати, а не об’їздами.

Ми постійно отримували гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Червоний Хрест також давав гуманітарну допомогу. Отримували грошову допомогу на вугілля, виділяли гроші, і волонтери привозили. Звичайно, це нас підтримало. Мені не потрібно було йти в магазин. Там були і крупи, і масло, і цукор. Допомагали добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери молодь діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) малозабезпечені діти перший день війни їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій