Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Тимофіївна Калугіна

«Ми бігли до сестри вночі і думали, що вона загинула»

переглядів: 452

Я живу з двома синами, 1980-го і 1991 року народження. Молодший син інвалід, старший працює, але у нього сезонна робота. Взимку п'ять місяців відпрацював - і все, більше роботи немає, здоров'я не дозволяє. Живемо як можемо, але дуже важко.

До війни ми могли з'їздити в Луганськ, щось виростити на городі і продати. Зараз такої можливості не маємо. Ринку збуту немає ніякого.

Була молодшою, працювала, якось крутилася. Війна відібрала здоров'я, тому що через нас летіли всі снаряди. Розбило будинок моєї сестри навпроти нас. Це нерви, воно відбилося на нас і морально, і фізично.

Коли мені сказали, що в селі з'явилися танки, я просто розсміялася: "Ви що, які танки?" Пам'ятаю, почали бити. Все летіло через будинок. У нас перекосило двері, вилетіли два вікна, проте будинок не сильно пошкоджений. Але треба було бачити розбитий будинок моєї сестри.

За цей час було стільки епізодів, що вони ніколи не забудуться. Коли у сестри розбили будинок, ми бігли до них вночі і думали, що вони загинули. І хотіли б забути, але цього ніколи не забудеш.

Ми бігли до сестри вночі і думали, що вона загинула

У Луганськ тепер ми не їздимо, навіть у Станицю не кожен раз поїдеш, бо нема за що.

Коли давали гуманітарну допомогу, вона відігравала важливу роль для нас. Давали і мило, і порошки, і продукти. Допомагав Фонд Ріната Ахметова і Червоний Хрест.

Про що я мрію? Щоб мої діти були здорові. Після всіх цих дій що один постраждав, що інший. Стреси на нас сильно вплинули. Хочу, щоб більше ні в кого не було війни, щоб жили під мирним небом.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нижня Вільхова 2014 Текст Історії мирних пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій