Альбрехт Вероніка, 9 клас
Жуківська гімназія Згурівської селищної ради Броварського району Київської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Багата Лариса Михайлівна

Чому бути українкою – моя супер сила?

Україна – мій рідний край, в кожному куточку якого живе славетна історія. Країна, в якій зустрічаються золоті степи і покірні гори, дивовижні ліси та хлібні поля, надаючи їй неймовірну красу та родючість. Матінка-природа пронизана морями, озерами, річками, стрімкими водопадами та маленькими джерельцями, які вирують цікавим підводним світом. Журавлині ключі, які повертаються щовесни з чужих країв до рідної домівки, щоразу нагадують про коріння, про місце, яке назавжди залишається рідним, куди б не закинула доля. Солов’їний спів, яблуневі сади, запашні хліби, мамина колискова, червона калина та українська пісня – це частинка душі кожного українця, його незабутня історія.

Мова – досить коротке слово, але назавжди закарбується у серці кожного українця. Такої ніжної, милозвучної, дзвінкої, співучої та гострої, самодостатньої і виразної водночас – у світі не знайти.

Незліченна кількість шедеврів була створена поетами та письменниками на рідній українській мові, яка оспівана у піснях, віршах та прозах. І сьогодні, ми українці, як ніколи повинні розуміти важливість української мови, удосконалювати її, згадувати забуте, яке ворог століттями намагався знищити та зганьбити, поставити на коліна, але ніяка сила цього зробити не зможе.

Україна - це країна, в якій живуть найталановитіші люди, які мають свою особливу культуру, мову волелюбності та патріотизму. Ціле покоління, від малого до великого, об’єднались заради того, щоб підтримувати одне одного, стати сильнішими і незламними, будуючи нову історію, але із фундаментом, який закладався нашими пращурами на принципах волі, свободи та відданості. Бути українкою – означає мати надзвичайну культуру і традиції, пишатися надбаннями рідної країни, примножуючи її,. Кожен має свою власну супер силу, в українців вона полягає у наполегливості, незламності та сміливості, попри всі негаразди, впевнено робити кроки в майбутнє, живучи на рідній, облитою кров’ю землі.

Неймовірна природа України... Її краєвиди надихають творити, вони пробуджують у людині енергію та мотивацію, що допомагає віднайти свою власну супер силу. Бути українкою – це бачити навіть у звичайних дрібничках щось прекрасне, мальовниче, бути відданим своїй Батьківщині кожною клітинкою душі і тіла.

Це величезна відповідальність та честь, розкриття свого покликання, індивідуальності, генетичного коду нації, котрий має кожний патріот України. Моя супер сила полягає в усвідомленні важливості бути активним громадянином, підключати свої сили до розвитку майбутнього країни. Майбутнє нашої країни залежить від нас, ми повинні це розуміти та свідомо приймати участь в його розвитку. Врешті – решт, бути українкою, означає бути частинкою великого серця, яке б’ється заради пам’яті про минуле, незалежного «сьогодні» та щасливого майбутнього.

Кожен народ має свою супер силу і її особливості. Для мене супер сила, це свобода у моїх діях та висловлюваннях, а такі відчуття надихають. Кожну хвилину українці доводять цінність свободи, на жаль. віддаючи найцінніше - своє життя. Я вважаю, що такі вчинки можуть робити лише найсильніші - це герої. Споконвіку історія України пронизана героїчними вчинками та відданістю своїх дітей. З покоління у покоління історія доводить героїзм, незламність та силу волі людей які жили на цій святій землі. Земля, яка живила та живить своїм духом, вселяючи віру в перемогу. Ми повинні віддячити їй своєю наполегливою працею і гідними вчинками. Тому я вважаю, що потрібно сумлінно вчитися, робити все для досягнення своєї мети, стати гідною українкою, людиною з великої літери. І не важливо ким ти станеш, хліборобом чи лікарем, кожна справа принесе користь державі, якщо прикласти максимально свої сили та вміння. Наша країна переживає найжахливіші часи в історії людства, коли націю українців хочуть знищити, стерти з лиця землі. Але українці сильні, незламні та непокірні і нікому ніколи не вдасться нас подолати, бо ми маємо супер силу.

Я бачу свою країну вільною, квітучою та незалежною, хочу відбудовувати свою країну після перемоги та допомагаю на своєму фронті, пришвидшити її. На цій землі жили мої пращури, живуть мої батьки і я хочу, щоб тут продовжували жити мої діти та внуки. Україна - моя Батьківщина, яку я люблю понад усе.

Я мрію про перемогу, про спокійне і цікаве життя на своїй рідній землі, бо я українка, моя супер сила у кожному вищезгаданому слові, я хочу вдихати повітря на повні груди у своїй країні, і я безмірно пишаюся цим. Усіма силами ми допомагаємо нашим воїнам, нашим захисникам: плетемо сітки, виготовляємо окопні свічки, а, саме головне, підтримуємо моральний дух. Пишемо листи, малюємо малюнки, щоб вони відчули тепло наших сердець. Нехай по всій Землі лунають пророчі слова “Слава Україні!” “ Героям слава!”