Вітаю тебе, св. Миколаю!

Мене звати Дмитро. Мені 13 років. Я народився і жив в м. Костянтинівка Донецької області. В минулому моє місто було промисловим. В нас було 15 державних промислових підприємств. Це було гордістю не тільки Донецького краю, а й всієї України. Але згодом все кудись поділося. Підприємства закривалися, люди втрачали робочі місця, місто потихеньку руйнувалося. Ці обставини змушували людей їхати по заробітках. Але прийшла нова біда – страшна війна. Як не хотілося б кидати рідне місто, свій дім, але ми з мамою та дідусем покинули своє житло і в пошуках спокійного місця приїхали на Хмельниччину. Тільки тут ми змогли трішки заспокоїтися. Дякуватиме Богу, нам зустрічаються тільки добрі й небайдужі люди. Нас прихистила церква. В нас є своя кімната, гаряча вода, тепло, їжа. Мені подобається це містечко тим, що люди тут живуть мирно, вони доброзичливі, вітаються навіть з незнайомими, допомогають переселенцям чим можуть. Містечко маленьке, але чисте й затишне. В мене тут з'явилися нові друзі. Я навіть хочу піти в їхню школу і вчитися разом з ними.

Щоб якось відволікатися від поганих думок, мама записала мене до дитячого психолога. Я з нею також потоваришував. А ще я ходжу на курси польської мови. Ми з мамою вважаємо це за потрібне, бо в Україні війна зруйнувала майже всі учбові заклади.

Моя мама влаштувалася на роботу, але всі гроші, що вона встигла заробити пішли на лікування мого дідуся. Можливо, якби ми були вдома і не було б війни, з ним не сталася ця хвороба. Він лежав у лікарні, а мама про нього піклувалася.

Ми дуже вдячні людям, країнам, всім, хто допомагає біженцям і переселенцям таким як ми і підтримують нас. Але мрія в нас одна – скоріше б закінчилася війна нашою перемогою, щоб ми нарешті повернулися додому!

А ще я мрію про новорічний подарунок, який мама на жаль не може мені подарувати. Я хочу ноутбук. Він мені потрібен для навчання і перегляду у вільний час улюблених мультиків і фільмів про доброту і справедливість. Буду сподіватися, що мій лист буде прочитаний і мої мрії здійсняться. Всім бажаю добра, тепла і МИРУ!!!