Костенко Маргарита, 10-Б клас, Первомайський ліцей "Лідер"

Вчитель, що надихнув на написання есе: Попик Катерина Петрівна

Есе «Моя Україна майбутнього»

У кожної людини є своя Батьківщина. Моя Батьківщина – Україна! Тут народилася я, моя сестричка, мої мама і тато, мої бабусі, дідусі, тобто -  весь мій рід. Я щиро люблю свій народ, свою найродючішу у світі землю, багатоводні ріки, миловидні Карпати, блакитне небо і безмежне золоте колосся ланів. Україна нас манить своїми красивими ландшафтами, культурною спадщиною, своєю мелодійною українською мовою, а ще -  своїм минулим.

Взагалі на долю українського народу випало багато випробувань: війна, голодомор, геноцид, складні роки незалежності та інші жахи.  Щоразу  мою Україну намагалися поставити на коліна, але вона вистояла…  І от зараз -  знову війна…  Війна, якої ніхто не очікував, війна між братами…  Хто ж вийде переможцем у цій зловісній, страшній сутичці? Я ж не маю сумніву, що Україна вирветься із пекла, розправить свої стомлені  війною  плечі, гордо підніме свій блакитно-жовтий прапор, вирветься із довготривалої кризи,  і, звичайно, відбудується – стане найкращою, найщасливішою країною, яку знатимуть, цінуватимуть та поважатимуть у всьому світі!

Україна майбутнього – успішна країна. Через декілька років вона стане демократичною,  незалежною, сильною, розвиненою державою, в якій пануватиме мир, спокій, добробут  та відбудеться стрімке економічне зростання. Тут будуть жити щасливі люди.

Люди, які не боятимуться, що з неба падають бомби, що поруч лунають постріли, що потрібно шукати сховище, бо несамовито лунає «Повітряна тривога». У моїй країні і діти будуть щасливі: із задоволенням ходитимуть до школи, будуть знову спілкуватися один із одним, гуляти, відвідувати кінотеатри, музеї, зоопарки тощо. У кожного на обличчі буде радість від того, що навколо панує мир.

Моя Україна, насамперед, буде країною без страху. Тут працюють відповідальні творчі люди, успішні підприємці. Надією країни є талановита, розумна молодь, яка отримує доступну,  якісну освіту.  Багато молодих талановитих спеціалістів, які любитимуть свою роботу, робитимуть все, щоб довести всім країнам нашої планети, що ми – сильна, розвинена, міцна держава, яку потрібно поважати. Україна відродиться і духовно: відновляться історичні пам’ятки, музеї, ми шануватимемо предків та будемо дотримуватися традицій нашого народу.   Кожен житель нашої Батьківщини буде дбати про збереження природи, екології нашої країни.

Моя Україна неодмінно розквітне, тому що у нас є спільна мета  - Україна сильна європейська держава. Віра, праця та наполегливість обов’язково допоможуть нам відродитися, піднятися із попелища.

Все це стане реальністю за умови, якщо кожен громадянин буде виконувати якнайкраще своє призначення на Землі: не буде красти, не буде обманювати, не буде заздрити, не буде лихословити, не буде ледарювати, не буде …      Всі українці будуть чесними, справедливими один до одного. Закони України будуть для усіх однаковими і всі їх дотримуватимуться.

Це мої думки та мрії. Україна понад усе. Слава Україні!