Маркелова Дар’я, 8 клас
Хорольська гімназія Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Логвиновська Аліна Володимирівна

Війна. Моя історія

Спокійний, тихий осінній день… Убираю повні груди свіжої прохолоди, примружую очі… Піднімаю погляд та дивлюся на листочки різних відтінків жовтого: помаранчевого, жовтогарячого, медового... А між гілками цього золотого дива видніється блакитне небо.

Останнім часом стала все більше помічати синьо-жовтий колір у моєму житті. Здається, що ці барви ввесь час були поруч, біля нас, а ми не уміли помічати.

А може, таке наше вміння – це частина нашої суперсили? Задумуюсь... А яка моя суперсила? З гідністю можу відповісти: бути українкою! Уже майже два роки триває злочинна російська війна проти України, війна, яку ми не розпочали, але яку ми маємо завершити. Це вимагає від нас великої сили, духовної стійкості і відданості нашій Батьківщині. За цей час уже засвоєно багато важливих уроків про себе і свою країну. Ми пам’ятаємо, що наша сила зростає в єдності. Уся наша історія про те, що український народ завжди боровся за свою незалежність і волю. І навіть у ці важкі години долаймо будь-які перешкоди, об’єднуймося і підтримуймо один одного.

Боротьба важлива на всіх фронтах, і ми готові до цього завдання. У нас є хоробрі воїни, які захищають нашу країну на фронті, а також мільйони людей, які донатять, допомагаючи постраждалим і підтримуючи наших захисників та захисниць.

Так, моя суперсила в тому, що я є українкою. Це означає, що у мене є незламна воля, готовність боротися і ніколи не відступати перед агресором. Ми відстоюємо своє право на незалежність і свободу, і це надихає нас на подолання будь-яких труднощів. Україна має свою історію, культуру і мову, і це робить нас особливими. Ми маємо підтримувати і пам’ятати своє минуле, але також будувати майбутнє нашої країни.

Моя суперсила в гордості за свою Батьківщину і готовності зробити все можливе, щоб забезпечити її прийдешнє. Бути українкою – це не просто обов'язок, це суперсила, яка дає нам силу і впевненість у подоланні будь-яких випробувань. А ми, українці, у свою чергу гордо несемо цю відповідальність і віримо, що ми досягнемо омріяної Перемоги!

Українські жінки відзначаються своєю відвагою і відданістю в армії. Понад 62 тисячі жінок служать у Збройних Силах України, і вони готові захистити Україну від зовнішніх загроз. Багато жінок також стають командирами і лідерами у військових одиницях, що демонструє їхню сміливість і професіоналізм. Ці приклади демонструють, що бути українкою – це не просто суперсила, це щасливий обов’язок і можливість внести вагомий внесок у розвиток своєї країни. Жінки в Україні знають свою силу, рішучість і відданість, і готові продовжувати працювати на ринку України та її майбутнього.

Справді, суперсила українки може бути найбільшою в моменти важких випробувань, коли її чоловік або брати стають на захисті рідної землі. У таких моментах серце українки завжди поруч із ними, готове підтримати, надати моральну підтримку та спільно долати труднощі.

Українки, чоловіки, яких знаходяться на передовій, часто стають «ангелами-охоронцями». Вони відчувають велику відповідальність за долю своїх близьких і старанно дбають про те, щоб донести до них підтримку та любов.

Суперсила бути українкою – це продовжувати жити, творити, коли боляче від кожної новини, та, загоюючи рани на серці, впевнено йти далі, це перечитувати сторінки нашої історії та відчувати гордість за нашу незламність, силу духу, це коли кожна клітина тіла має нашу синьо-жовту незалежну енергію, це дякувати ЗСУ, що ми можемо планувати день у вільній країні.

Це наш спільний біль… Наші спільні рани… Наші спільні переживання… Наша спільна відповідальність…

Ця суперсила є надзвичайно цінною для України і відображає дух солідарності та об’єднання, який приведе нас до перемоги. Але правда переможе! Життя переможе!

Бути українкою – це моя суперсила
Я вірю в перемогу на Землі
Україна-ненька, для мене єдина
Руки геть, чужинці злі!
Руки геть від моєї країни!
Це моя Україна, родюча земля!
Благословляє у бої матір сина,
Її віра з молитов своя.
Бути українкою – це моя суперсила
І я вірю в перемогу на Землі.
Українці й Україна єдині.
Не дамо розпорошити кордони свої....