Хвіст Анастасія, учениця 8 класу Охтирської загальноосвітньої школи І - ІІ ступенів №6 Охтирської міської ради Сумської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Хвіст Лариса Олександрівна

Моя Україна майбутнього

Рідний край – чарівна  Україна… Моя маленька квітуча Батьківщина з чистими  затишними вуличками, ароматом пахощів квітів, дзвінким щебетом солов’їв, тихими весняними вечорами. Я люблю свою країну, своє  красиве місто, в мені прокидається велика сила, коли бачу свою улюблену вулицю в квітах навесні, чую українську пісню. Я – Українка і цим безмежно пишаюся!

Моя мрія маленька, але вона співзвучна із мріями мільйонів українців сьогодні. Я хочу, щоб якнайшвидше закінчилася ця клята війна. Мрію зустрітися зі своїми друзями, яких «розкидала» по світу війна, обійняти їх, бачити на їхніх обличчях посмішки, а не страх і відчай, ходити до рідної школи й не прислухатися до кожного звуку.

Мрію, щоб у нашій країні завжди панував мир. Мир для мене – це можливість жити повноцінним  життям, навчатися і не боятися за  своє життя та життя своїх рідних, мир - це найцінніше, що тільки може бути. Я впевнена, у майбутньому моя рідна Україна  буде схожа на квітучий сад. Мої батьки, рідні,  друзі  житимуть у сонячному, затишному відбудованому місті- герої Охтирці, найкращому на землі. Ось така буде  вона, моя колиска тепла й  доброти - квітуча, як соняшник, красива, наче калина!

Я вірю, наш народ буде щасливим попри всі важкі випробування. Адже ми, українці, – сильна та незламна нація, яка розправить крила та почне крокувати у мирне і європейське майбутнє.

Ми все обов’язково відновимо, посадимо багато – багато квітів! Адже наша нація незламна, працьовита, дружня, гостинна, сильна, щедра, співуча,  і ніхто її не здолає, бо в нас є сила, а сила – в єдності  нашого українського народу. Нам є чим пишатися, нам є заради чого жити. Увесь світ побачив, що моє рідне місто –місто Охтирка - це не те місто, яке може просто впасти та легко здатися, ми готові віддати все, аби жити у вільній незалежній державі і це наші люди довели на початку війни і продовжують далі вражати своїми подвигами весь світ.

Перемога неодмінно буде за нами! Сьогодні, як ніколи, актуальні слова Великого Кобзаря : « Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Я вірю в наші Збройні Сили України, в Перемогу. Знаю, що моя держава завжди  була і буде незалежною та найкращою у світі! Дякую мужнім захисникам, які охороняють наш спокій, вклоняюся їм доземно. Слава Україні! Героям Слава!