Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Львівна Севаківська

«Моя дочка весь час працювала під бомбардуванням»

переглядів: 431

Найсильніші обстріли поблизу Петропавлівки Ірина Севаківська пам'ятає у найдрібніших подробицях. За іронією долі, це завжди траплялося, коли її дочка була на зміні в аптеці. Тепер молода жінка боїться закривати штори на вікнах.

Початок війни я запам'ятала все життя. Моя дочка Таня працювала провізором, якраз на зміні була в цілодобовій аптеці. Рівно о дванадцятій ночі стрілянина почалася. Не могла я додзвонитись, сильно переживала за неї.

Так під бомбардуваннями моя дочка й пропрацювала в аптеці весь час. І коли станцію бомбили і вона горіла, того дня Таня була на зміні, і брат вивозив її через ліс машиною. І коли в АТБ стріляли, і в аптеку теж потрапило, і того дня вона працювала. Зараз вона весь час спить із відкритим вікном, щоб знати, якщо що, звідки й куди летить.

Зараз і у нас у селищі, і у Щасті з роботою туго, на всьому доводиться заощаджувати. Якщо їздимо, то лише до лікарні. Поруч лікарні зі спеціалістами немає. Треба от чоловіка везти в онкологію, завтра поїдемо до Кремінної.

Допомога тут у нас дають тим, кому 65 років і старше. Батьки від Фонду Ріната Ахметова отримували продукти. Потім Швейцарський фонд також допоміг продуктами. І ще чотири роки тому давали порошок, мило. У перші роки війни це була величезна допомога. Коли пенсію не отримували, зарплати нема і ніде заробити, це дуже велика допомога. Дякую всім величезне.

Мрію, щоб усе це закінчилося, і ми нормально, по-людськи жили. Щоб мої діти мали хорошу роботу і гідну зарплату.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петрівка 2014 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій