Слизька Валерія, учениця 10 класу КЗ Харківський ліцей № 28 Харківської міської ради"

Вчитель, що надихнув на написання есе: Сороколіт Наталія Вікторівна

«Моя Україна майбутнього»

Час від часу життя пропонує нам зупинитися й пошукати вигіднішу позицію-точку, звідки видно горизонт,-та ще раз оцінити напрямок свого руху й місце ,куди хочемо прийти…Моя Україна майбутнього…Якою я її бачу?

Моя Батьківщина наповнена життям, бачу її країною великих можливостей.

Зараз це може звучати дивно, бо в нашій країні йде війна. Кожен  день тиші та спокій уночі здобувається нашими воїнами у жорстоких боях на передовій.

Сьогодні, більше ніж будь-коли, Україна та її громадяни   не повинні відмовлятися не лише від своїх територій, традицій, культури, обраного європейського курсу, а й взагалі від усього того, що вирізняє наш народ з-поміж інших. Переконана, що саме це врятує українську державність, і продовжиться розбудова  країни, розпочнеться її післявоєнне відновлення .

Якщо уявити, що Україна – це дім, то вона перебуває  іще в процесі будівництва.

Є міцний фундамент – добрі, незламні мешканці наших міст і селищ, боротьба за можливість жити в єдиній і незалежній країні. Є стіни – Конституція України та  законодавство, які  дають можливість людям мати свободу і захист своїх прав. Є дах – визнання незалежності, суверенітету України міжнародною спільнотою. Але всьому  іще  треба давати лад. Я вірю що наше покоління вистоїть, відбудує, відновить наш дім – Україну.

На мій погляд, Україна майбутнього – це  незалежна, цивілізована, прекрасна та  міцна держава, працьовитих і заможних людей . Її поважають та цінують на міжнародній  арені. Вона відкрита для діалогів та співробітництва з іншими країнами.

І все це без війни…А поки вона триває, я, мої  друзі, однокласники  у 28 ліцеї щодня працюємо задля побудови кращого майбутнього нашої держави, та нашого рідного міста Харків. Вірю: завдяки знанням та працелюбності подолаємо будь-які економічні, соціальні виклики та розриви. Уже зараз ми є учасниками різноманітних навчальних фінансових, лідерських  освітніх програм, вчимося працювати у команді, бо держава потребує нового покоління розумних та мудрих. Переконана, що  тисячі моїх однолітків стають уже зараз такими, мотивованими лідерами, відповідальними господарями у своєму домі.