Тітенко Софія, 9 клас
Хорольська гімназія Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Старчик Лідія Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Я- українка! Народилася в Україні, виросла та живу в цій прекрасній країні. Це моя Батьківщина, і горджуся цим. Українцями були мої батьки, бабусі та дідусі. Україна- демократична держава в Європі. Хоч не є добре розвиненою, я вважаю, що вона є найкращою у світі! Моя країна має свою історію, і я думаю, що цікавішої історії немає ні в якій іншій державі. Також має чудесну культуру. Національний одяг, танці, традиції - це неможливо описати словами. Я вважаю,що найкращий голос мають українці, навіть у такий тяжкий час люди пишуть і співають патріотичні пісні, і цим підтримують героїв нашої країни. І також українці неодноразово перемагали на Євробаченні! І також перемагають у світових спортивних змаганнях.

Наша Україна має дуже гарні міста. Наша столиця Київ, на мою думку, найкраще місто в Україні, але всі інші міста по-своєму дуже красиві!

А яка природа в нашій країні! Наприклад, гори Карпати, найглибше озеро Синевир, географічний центр Європи також знаходиться в Україні. І кримські гори - неймовірні, через які почалося повномасштабне вторгнення. Також наша країна омивається двома морями-Чорним та Азовським. Улітку там можна було відпочивати, насолоджуватися природою.

Мені дуже подобається наша мова, вона мелодійна та співуча. На мою думку, ніяка країна не зрівняється з нашою соловʼїною українською мовою. Мова — це характер народу, його пам'ять, історія і духовна могутність. Кожне слово щось означає виражає настрій: сум, радість, щастя. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід. Без мови не може існувати і розвиватися суспільство, бо вона допомагає людям обмінюватися думками, висловлювати свої почуття, створювати духовні цінності.

Я не розумію, чому люди за нормальних обставин виїжджають за кордон. У наш важкий час більшість українців покинули Батьківщину. Так, я розумію, що є різні випадки та обставини, які потребують виїзду за кордон, але навіть не в рідній країні можна бути патріотом своєї держави.

Я впевнена, що любов до своєї країни є в кожному серці українців з народження. І тому, цінуючи й поважаючи нашу рідну країну, я живу і буду жити тут. Також хотілося б жити в мирі та злагоді. Мені дуже шкода героїв, які віддають життя ,боронячи нашу рідну країну. Ми будемо памʼятати подвиги наших Захисників. І нехай закінчиться війна як- найшвидше.

Я горджуся тим, що народилася в Україні. Жити в цій державі - це супер сила моя та кожного українця.