Нємєц Олена, 3 курс
Державний навчальний заклад «Білгород – Дністровський професійний будівельний ліцей»
Викладач, що надихнув на написання есе: Кравченко Марина Андріївна

«Чому бути українкою – це моя суперсила»

Я- Українка! І цим я пишаюсь. Україна – мій рідний край, земля моїх пращурів. Саме тут я вперше побачила і пізнала світ, почула рідну мову.

Українська нація багата на знаменитих людей, видатних політиків, митців, лікарів, спортсменів. Саме вони - цвіт нашої нації. У кожного з них є своя суперсила. Українці - автори наукових відкриттів, створили художні шедеври, полетіли у космос, досягли значних висот у політиці, медицині та спорті. Ці українці підкорили світ та прославили нашу державу. Мені сподобався вислів Президента України : «Я пишаюся тим, що українець – це модно у світі. Це звучить дуже круто!»

Нещодавно я замислилась над питанням: « Хто я? У чому моя суперсила?» Я вважаю, що моя суперсила полягає в усвідомленні своє ідентичності. Я пишаюсь багатовіковою, славетною історією нашої держави, своїми предками, корінням. Україна віками бореться за свою незалежність.

Століттями гнобили український народ, зневажали мову , переписували історію. Але ми вистояли, вибороли своє право на існування, віросповідання. Наш народ зберіг свої звичаї та традиції. Але найбільше багатство кожної країни – мова! Мова – це голос народу, і доки чути цей голос, житиме народ. Як свідчить народне прислів'я : «Без мови немає народу!». Мова - «жива схованка людського духу» (Панас Мирний), «росте елементарно, разом із душею народу і є коштовний скарб народу» (Іван Франко), «зброя іскриста, щира і гартована» (Леся Українка). Я пишаюсь, що вільно володію мовою пращурів.

Зараз наша країна знову веде боротьбу за свою державність. На мою думку, суперсила українського народу полягає в єдності! Зараз Україна єдина, як ніколи. Ми довели світові, що український дух незламний, а народ - єдиний, сильний, мужній і нескорений. У нас єдина мета та цінності – мир та непорушність кордонів. ЗСУ – найкраща армія у світі! Я безмежно вдячна нашим воїнам, які пильнують кордони, захищають нас вдень і вночі, ведуть боротьбу на передовій за кожен клаптик землі, захищають наші оселі, міста та села. А ми вчимося, опановуємо професію, працюємо на невидимому фронті.

Я вірю у світле майбутнє моєї неньки ! Я знаю, що після негоди завжди сяє сонце. І впевнена, що незабаром всі ми почуємо таке жадане слово ПЕРЕМОГА! А яскраве сонце зійде над мирним небом України.

Слава Україні - Героям Слава. Слава Нації - Смерть ворогам. Україна понад усе!