Войтко Марія, 10 клас
КЗО ''СШ №129 ФМП'' ДМР
Вчитель, що надихнув на написання есе: Мерікова Світлана Павлівна

Моя Україна Майбутнього

Господи, змилуйся над нами, і хай прийде мир до України!

Що означає жити в мирі? Для мене сьогодні – це прокинутися у своєму ліжку, мати дах над головою, поряд братик та матуся, є їжа та вода.

Мене охоплює страх, особливо вночі, коли гудуть сирени, чутно вибухи, деренчать шибки. Намагаюся тримати себе в руках, відволіктися на щось, запевняю себе: ще трохи – і все минеться, клята війна скінчиться, Україна переможе. Роблю уроки, допомагаю по господарству, граюся з братиком, бавлюся з котиками. Беру участь у різноманітних конкурсах, щоб тільки не думати про страшну війну, про смерті стількох людей, про те, як тяжко військовим. Як тільки їм вистачає сил вести запеклі бої, жити в окопах, їсти, що прийдеться й коли буде змога?!

Щодня я молюся за життя, своє та рідних, за наших захисників і захисниць. Тільки б настав мир та спокій у нашій країні! Нехай Бог почує мої молитви!

Я впевнена: Він почує, ми здобудемо перемогу, мила Україна почне відроджуватися! Народ відбудує міста, з’являться сучасні комфортні будинки. По великих нових парках матусі з малюками будуть гуляти, радіючи життю. Загомонить, завирує шкільне життя: хтось піде до першого класу, а хтось почне свій останній навчальний рік. Навіть сонечко грітиме яскравіше і пташки заспівають по-мирному, а від цього в душі запанують радість та спокій. Наші славетні воїни повернуться додому, ми завжди будемо їм безмежно вдячні!

Країни світу допоможуть Україні відроджуватися. Будуть приїжджати туристи, знайомитись зі славетною країною, її містами та селами, природою та архітектурою. Транспортна інфраструктура буде розвиненою, сучасною, зручною.

Після Перемоги все зміниться на краще! Економічна ситуація стабілізується, інвестування буде розвиватися, покращиться матеріальний стан людей.

Наше життя буде щасливим завдяки втраченим життям бійців…

Найкращих слів буде недостатньо, щоб висловити вдячність захисникам та захисницям України! Тільки в нашій країні є такі відважні, сильні, незламні люди, які ніколи не схилять голови і не стануть на коліна перед своїми ворогами-катами! Ніколи!!!

Коли Україна переможе, я закінчу десятий клас , настане літо. Буду купатись у надувному басейні. Почну вирощувати квіти Перемоги: жовті хризантеми та блакитний барвінок. Обов’язково допомагатиму воїнам, які потребують допомоги: збиратиму пластикові кришки для виготовлення протезів. Це маленька, але важлива допомога. А також я б хотіла організувати у своєму ліцеї маленьку бібліотеку з українськими книжками. Нехай би всі охочі приєдналися до збору. Вийшла б чудова бібліотека, створена силами і бажаннями самих дітей. Це було б здорово!

Моя Україна Майбутнього – світла, щаслива, яскрава! Зневірюватися в жодному разі не можна! Я свято вірю, що ми все подолаємо та обов’язково переможемо!