Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Рудковська

«Мої діти перестали помічати стрілянину»

переглядів: 465

За час війни Ольга Рудковська з трьома дітьми переїжджала з місця на місце. Вона намагалася уникнути небезпеки, але ніяк не вдавалося. У підсумку їм пощастило - благодійна організація вивезла із зони конфлікту і навіть надала комфортне житло.

Як тільки почалася війна, я переїхала з глустя в Донецьку область до свекрухи, в цивілізацію. Там на вулицях асфальт, в будинку газ. Стріляли, але далеко. Я особливого жаху не відчувала. Потім посварилася з чоловіком і поїхала до мами в Луганську область.

А мама моя жила якраз в зоні конфлікту. Їй в будинок снаряд залетів, дивом залишилася жива. Їй потім компенсували. Але у них там і зараз мало не щодня стріляють. Ми це чуємо, коли приїжджаємо до неї в гості.

Коли ми жили в Донецькій області, я отримувала гуманітарну допомогу від Ріната Ахметова з самого початку до кінця. Допомогу давали на мене і на дітей. Тоді мені це дуже сильно допомагало, тому що я знімала житло на дитячу допомогу. І ці пакети з продуктами нас сильно виручали, інакше ми б були голодні.

Коли я почала переоформляти дитячу допомогу, нам з дітьми дали статус переселенців і переселили з «сірої зони». У нас будинок стояв майже на кордоні, а у мене троє дітей. За весь цей час вони настільки звикли до стрільби, що здається, навіть перестали помічати. І зараз, коли ми живемо в тиші, для них це дико.

Ми потрапили в проект благодійної організації, і нам дали будинок з усіма умовами для дітей: туалет, ванна, у кожного своя кімната. Я про таке і мріяти не могла! А дітям яка радість!

Я мрію, щоб був мир і була робота, щоб мої діти ні в чому не потребували.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новгородське (нині Нью-Йорк) 2014 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій