50-річний Андрій Яковенко загинув 9 березня 2022 року в Ізюмі. Під час ворожих обстрілів міста він разом із дружиною Наталею та їхньою донькою ховалися в підвалі свого будинку. Після того, як сусідній дім розбило снарядом, сім’я шукала більш безпечне місце і вирішила перебратися до рідні на Першотравневу, 2. Там в укритті вже ховалося більше півсотні людей. Зранку 9 березня під’їзд п’ятиповерхівки обвалився через пряме влучання. Майже всі, хто були там, загинули.

Могила Андрія стала однією із сотень на стихійному кладовищі

Андрій був підприємцем, працював у місцевій оптиці. Любив риболовлю і часто возив родину відпочивати на природу. Молодша сестра Інна згадує, як сильно він також любив читати: «Андрій дуже багато читав. Запоєм! Особливо фантастику. У нього вдома було чимало книг. І він закохав у книги доньку».

4 березня сестра Інна виїздила з Ізюма. Андрій разом із дружиною Наталею посадив дочку в авто родички, а самі залишилися. Сусіди не знають точно, чи він був в укритті в момент удару, чи, можливо, – у квартирі. Сестра згадує – Андрій просто не вірив, що в будинок, де перебуває стільки людей, скерують снаряд.

Могила Андрія стала однією із сотень на стихійному кладовищі в ізюмському лісі. На ній не було прізвища. Рідні припускають, що його та дружину Наталію дістали з-під завалів будинку на Першотравневій 23 квітня.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/