Гавріянова Ольга

9 клас, Плосківський ліцей Броварського району Київської області

Вчителька, що надихнула на написання – Малаш Людмила Вікторівна

Війна. Моя історія

За цей час війна встигла стати частиною мого життя, яку я ніколи не забуду. Мої спогади дуже заплутані між тривогою та надією. Війна, вона змінила все, вона вкрала усе.

Моє дитяче життя стало не таким радісним та безтурботним. Але серед темряви дуже багато сміливих українців згуртувалося, щоб допомагати один-одному. Я зрозуміла, що війна не тільки знищує, а й сплітає до купи та гуртує людей.

Я добре пам’ятаю той день, коли наше село було окуповане, напевно, я ніколи це не забуду. Велика кількість військової техніки руйнували людські будинки, машини. Також дуже постраждала наша школа.

Через влучання у військову техніку яка стояла біля школи, половина нашої школи згоріла повністю, залишивши по собі лише руїни. Зараз нашу школу активно відбудовують, сподіваюся, що ми, якнайшвидше, будемо ходити туди.

Мій будинок також постраждав від окупантів. Була зруйнована значна його частина та частина подвір’я.

Але мої батьки все відновлюють, і я допомагаю їм. Війна прийшла дуже несподівано і зруйнувала звичну реальність.

Наше село було окуповано не дуже довго, але скільки ця окупація принесла болю та страждань людям, просто мирним людям, які просто жили й нікого не чіпали. Але наші військові мужньо звільнили наше село від окупантів. За це ми їм безмежно вдячні.

Через війну мені та моїй родині довелося виїзджати в іншу країну на деякий час, але, всеодно, я повернулася до рідного села. Весь час перебування там я дуже хвилювалася за наше село та за своїх рідних, які залишилися тут. Я пишаюся людьми, які змогли згуртуватися та показати свою силу духу в такий складний для країни час.

Кожного дня ми наближаємо Перемогу! Плетемо маскувальні сітки, збираємо з їжу. Раніше, коли ми навчалися в напівзруйнованій школі, приносили овочі та передавали на сушку, щоб зробити супові набори.

Отже, моя історія війни - це не лише спогади про руйнування, але й про силу людського духу, яка пережила найтемніші часи. Дуже дякую нашим найкращим та найсміливішим захисникам!