Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Борисівна Малєєва

«Мій чоловік жив під обстрілами»

переглядів: 28

Мені 28 років. Маю чоловіка і двох дітей. Ми жили в селищі Докучаєвське Харківської області. Чоловік працює в Роганській селищній раді. 23 лютого він попередив мене, що буде війна і запропонував, щоб я з дітьми виїхала до батьків у село. Діти не захотіли. Я не вірила, що справді почнеться війна. Наступного ранку ми прокинулися від вибухів. Схопили тривожну валізу й побігли до підвалу університетської бібліотеки. Нам було чутно, як бомбили Чугуїв. Коли вибухи стихли, ми повернулися додому. Потім вирішили їхати до моїх батьків у Сумську область. Старший брат чоловіка і його батьки відмовилися їхати з нами. Ми залишили їм свого папугу, а собаку забрали з собою. 

Ми жили в селі, до якого росіяни не дійшли. Однак ми чули, як вони обстрілювали Тростянець і Охтирку. Через місяць чоловік поїхав додому і жив під обстрілами. Наш будинок постраждав. Ми час від часу їздимо додому, а інколи – чоловік до нас. Уже звикли до вибухів. Чекаємо на перемогу.

Найбільше шокує те, що наші родичі з Росії, які виросли в нашому селі, не вірять нам. А ще говорять, що ми самі в усьому винні.

Я дуже вдячна за підтримку волонтерам. Ми, у свою чергу, допомагаємо нашим солдатам. Я хочу, щоб скінчилася війна, щоб перестали гинути люди, щоб мої діти нарешті могли спокійно гуляти вулицями, зустріти своїх друзів, які роз’їхалися по всьому світу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Докучаєвськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій