Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Олександрівна Колеснік

"Ми прокинулись від вибухів, які були дуже близько від нашого дому"

переглядів: 154

Я прокинулася, хотіла побачитися з друзями. Тому що я хворіла, не ходила до школи. Мама сказала, що я сьогодні нікуди не йду. По телевізору сказали, що розпочалася війна. А за вікном летіли ракети, дуже страшно було.

Довелося покинути рідний дім. Дуже було важко. Страшно було прокидатися вночі, коли були прильоти. Але зараз усе налагоджується, все більш-менш добре. 

Ми отримували гуманітарну допомогу, всього вистачало. Батькам довелося шукати нову роботу у новому місті, шукати нову домівку. Багато родичів залишилося у Краматорську. Дуже хвилююся за них. Ми підтримуємо зв'язок.

Дуже було страшно о другій ночі. Ми попрокидалися від вибухів, які були дуже близько від нашого дому. Всі бігли до ванної, сиділи, слухали, рахували. Було страшно. Потім переїхали до Мирнограда - тут набагато спокійніше. Але все одно страшно, коли щось летить. Якщо раніше я спала дуже міцно, то зараз чую кожен шурхіт. Прокидаюсь, прислухаюсь до всього.

Виїхати було не тяжко. Ми виїхали, коли прилітало ще достатньо далеко від дому. 

Життя змінилося у тому сенсі, що тепер я нічого не планую, а живу одним днем. Було дуже багато планів: хотіла вступити до Харкова, там учитися і жити, але вже немає такої змоги. Сподіваюсь, що війна закінчиться, і я ще там побуваю. Дуже гарне місто. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій