Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Сергіївна Северин

«Ми бігали до підвалу вшістьох»

переглядів: 108

Мешканці Охтирки довго вагалися, виїжджати чи ні, і вирішили залишитися вдома й дочекатися перемоги

Ми раніше чули розмови, що буде війна. Коли був перший бій, ми чули, що щось стріляє, але не зрозуміли, що це. З автоматів десь стріляли. Я кажу: невже це війна почалась? Ми дуже злякались. 

Об 11 годині у той день всі сусіди почали панікувати та лякатися. Деякі чоловіки говорили, мовляв, все буде нормально. Але вороги заїхали у місто і все тут побили. Наші хлопці також молодці, добре з ними справлялися. 

У нас хата на двох з дочкою. Нас бігало у підвал шість чоловік. Коли летів літак, все ходило ходором. Ми виходили, дивились, куди він летить. Бачили, як військову частину бомбили. Очима все не побачиш, але все ми чули. 

Ми то хоч прожили вже, а діточки молоді. Онучат жалко. Тільки тривога - онучка бігом в погріб. Брат-інвалід також дуже лякався і бігав у погріб. Люди старались виїжджати, а наші терпіли, сиділи вдома. Ми не знали, що робити. Наш мер молодець, він намагався всіх відправляти, знаходив автобуси для евакуації. Ми все думали: може, все пройде, і нам нічого не буде.

Газ не відключали, а світло вимкнули. 

Коли були повітряні тривоги, нас всіх трусило. 

Ми дуже переживали, думали, що знову летить літак. 

Я вважаю, що війна ще не скоро закінчиться. Але дуже хочеться цього! Щоб вийшли на перемогу, щоб всі сказали на площі: «Слава Богу, закінчилася війна!» Ми в мирі будемо жити, будемо будувати нашу країну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій