Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Володимирівна Мойсеєва

«Менша онука посивіла»

переглядів: 501

Стреси від війни відібрали здоров'я у Ірини Володимирівни та її чоловіка. Діти залишили Луганську область, щоб не травмувати онуків літнього подружжя.

Я пам'ятаю цей день, початок війни. У мого тата цього дня трапився інсульт. Довелося на якийсь час поїхати до нього до Луганська.

І коли я повернулася до Петропавлівки, якраз на мій день народження, ми сиділи ввечері на вулиці, сильно гуркотіла музика, а в цей час уже стріляли. Потім наступного ранку ми дізналися, що почалися постріли. І з того дня почалося пекло непроглядне.

Мій чоловік також інвалід третьої групи. Є діти, онуки... Почалися військові дії, роботи не було, а якось жити треба. Дітки їсти хочуть, а в льохах сидіти не хотіли, бо страшно... У моєї старшої онуки, якій тоді сім років було, як тільки починалися вибухи, відкривалося блювання, її трусило... Менша у мене посивіла.

Діти та онуки роз'їхалися, а ми з чоловіком залишилися вдвох. Тому самі розумієте, наскільки і фізично, і морально важко жити двом інвалідам без будь-якої допомоги.

До війни я ходила, а зараз пересуваюсь на інвалідному візку. Тобто, це стреси зі мною зробили. Чоловік у мене фактично сліпий. Усі проблеми впали на плечі чоловіка.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2014 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я люди з обмеженими можливостями перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій