Смиченко Роман Олександрович, 15 років, студент ІІ курсу Державного професійно-технічного навчального закладу «Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти», група: 4ЕЗ-21

Вчителька, що надихнула на написання есе - Антоненко Ірина Леонідівна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Війна в Україну, в мою родину і в долю всього українського народу прийшла 24 лютого 2022 року. Це біль нашої землі, наших людей за тих, хто вже не повернеться додому ніколи. За зруйновані домівки, міста і села.

У мою родину теж прийшла війна: на ній загинув батько моєї сестри, наша родина покинула рідну домівку та переїхала до іншого міста. Але й тут неспокійно. Чути, як лунають вибухи.

Разом з усім світом моя родина хвилюється, що Запорізька АЕС досі в окупації. І ніхто не знає, що буде далі. Обстрілюючи станцію, ворог не думає, що станеться не тільки з українцями, а й з усим людством, адже це ядерна загроза для всього живого.

Мене вражає згуртованість українців, як усі країни світу підтримують Україну, допомагаючи гуманітарною допомогою та зброєю. І ми віримо, що вже скоро в наші родини повернеться мир, спокій і злагода.

Ми ніколи не забудемо загиблих на цій жахливій війні – наших братів, батьків, сестер.

Вічна їм Слава!

Слава Україні!