Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Олексіївна Федечева

«Мрію про нормальне життя, але з 2014 року все перекреслено»

переглядів: 611

Ми як проживали, так і живемо в Станиці Луганській, народилися всі тут. До 2014 року працювали в Луганську. Чоловік працював на заводі, я – в «Укртелекомі», мама зі свекрухою на пенсії. Було стабільне й нормальне життя.

Коли все почалося, доводилося багато разів сидіти в підвалі. Стріляли так, що земля здригалася. Чоловік назбирав у городі купу осколків від «Градів».

Мрію про нормальне життя, але з 2014 року все перекреслено

Ми вісім місяців сиділи без світла. Встигли купити підстанцію в Луганську й виживали завдяки їй. Заряджали телефони, ліхтарики, включали телевізор і дивилися новини.

Звичайно, дуже допомагала гуманітарна допомога від Фонду Ріната Ахметова. Ми не отримували, але свекрусі давали, спасибі велике. У 2015 році почали давати пенсії – і вже жити можна було.

Хотілося б забути все з 2014 року. Раніше діти могли приїжджати, а тепер ніяк. Мрію, щоб можна було їздити до дітей. На нашій вулиці багато дітей, а дитячих майданчиків немає, гуляти їм ніде. Луганськ поруч, раніше можна було поїхати в «Метро» або «Епіцентр», а тепер ми відрізані. Дітей шкода. Я мрію про нормальне життя, але з 2014 року все перекреслено.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій