Бурдейна Марія

КЗ «Роздільнянський міський ліцей №1 Роздільнянської міської ради Одеської області», 10-А клас

Учитель, який надихнув - Шивцова Олена Вікторівна

«Моя Україна майбутнього»

Коли ми чуємо слово «майбутнє», у нас виникають асоціації, пов'язані з планами на подальше життя, поставлені перед нами завдання, цілі та мрії, в яких наше життя, і життя наших близьких, благополучне. Але війна в Україні кардинально змінила життя мільйонів українців, і плани доводиться змінювати та будувати нові. Перед нами стоїть вибір: зберегти себе, свою ідентичність, або жити за чужими правилами, традиціями, сенсами. Якою буде наша рідна Україна – залежить тільки від нас, від кожного з нас!

На мою думку, майбутнє України - це не лише перспективи і можливості, але й спадщина минулого і душа нашого народу. Дуже важливо пам’ятати все найдорожче з нашого минулого, щоб побачити все найбажаніше у нашому майбутньому - Україну нашої мрії. Майбутнє визначається нашими діями сьогодні, особливо, коли ми продовжуємо захищати свою землю і свободу від «москалів». Велику істину, на яку звертав увагу український поет Максим Рильський: «Хто не пам'ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» повинен розуміти і відчувати кожен українець, бо якби не було б минулого, не було б нас, а ми - творимо майбутнє.

Україна майбутнього - це переможна країна, в якій українці мають можливість жити повним життям під мирним небом. Зараз я розумію різницю між війною і миром. Для мене мир - це не просто відсутність війни, а стан

свободи і справедливості. Мир - це коли люди живуть без страху, насильства і гноблення. Мир - це коли кожна людина має право на життя, освіту, здоров’я і розвиток. Мир - це коли Україна є суверенною, незалежною, розвиненою європейською державою. Тому Україна, в який панує мир - це найцінніше, що тільки може бути, це щастя для всіх нас.

Навчання сьогодні – це успіх у майбутньому. Я живу і навчаюсь в Україні, і це мій свідомий вибір. Мені дуже хочеться зробити свій внесок у майбутнє України. Я буду докладати всіх своїх зусиль для її подальшого розвитку, створювати країну, яка буде цікава світові. Освіта стане моїм головним інструментом. Я буду навчатися і працювати, щоб зробити Україну сильнішою і кращою. Я буду прагнути покращити якість життя українців, працюючи над питаннями, які сприятимуть розвитку медицини та екології. Щодо майбутнього нашої держави, я бачу її відродженою та популярною, з міцною економікою, країною високих технологій та нових ідей.

Я рада та горда за свою країну, яка знаходить у собі сили перемагати. Переможна Україна буде країною, гідною своїх героїв. Я буду вдячна всім, хто боровся за її свободу і незалежність. Я буду активною і відповідальною громадянкою, яка відновлюватиме Україну у післявоєнний період.

Актуальним є вислів В'ячеслава Чорновола: «Україна починається з тебе». Це значить, що кожен з нас може сприяти розбудові України наших мрій, де майбутнє - це сьогодення, де мир, прогрес і процвітання- це реальність.

Отже, я сподіваюсь, що моя мрія про мирну, незалежну та європейську Україну здійсниться. Я вірю, що разом ми можемо досягти цього. Я люблю свою країну і хочу бачити її щасливою. Я впевнена, що в України й українців велике майбутнє.