Донька напередодні війни намалювала картину, де зобразила дівчину з руками за спиною, і відтоді за 70 днів війни не намалювала жодного малюнку.

Маша перед війною намалювала дивну картину – дівчину з руками за спиною

23 лютого 2022 року ввечері Маша намалювала дивну картину – дівчину з руками за спиною і назвала її «Віка».

24 лютого почалася війна.

За наступні 70 днів (30 з яких ми провели в пеклі, в окупації у Ворзелі) дитина, яка раніше не випускала з рук олівці і фарби з ранку до ночі, не намалювала жодного малюнку...

Маша перед війною намалювала дивну картину – дівчину з руками за спиною

Але вчора до нас вперше за весь цей час приїхали люди, хтось з гуманітарною допомогою до санаторію, хтось в гості, а хтось із солодощами із прекрасним ім'ям Юлія.

Біля гуманітарної допомоги Маша стояла мовчки, притулившись до мене. Коли приїхали гості, вона, як дике кошеня, ховалася в шафу, під стіл, під стілець, за мене. Я її знаходила і витягувала, заспокоюючи, що все добре, а коли нам зателефонувала Юлія і сказала, що вона до нас приїхала, Маша на весь будинок вигукувала її ім'я, радісно підстрибуючи, побігла до неї!

Це був наче ковток свіжого повітря, наче шматочок раю повернувся в її внутрішній світ. І сьогодні Маша вже не боялася гостей,  радісна бігала по дому і подвір'ю і вперше за ці дні намалювала картину і назвала «Кішка 36-ніжка»

Ура! Творчість повернулася!

Все буде Україна!!!

Маша перед війною намалювала дивну картину – дівчину з руками за спиною