Подружжя Олександр Васильович (07.11.1957 р.н.) і Людмила Вікторівна (07.10.1958 р.н.) Келембети загинули під час пожежі, після прямого влучення снаряда в квартиру о 3.30 4 березня 2022 року. Пара проживала за адресою: Маріуполь, вул. Київська, 45, корпус 1.

Мама була живою і кричала та кликала на допомогу

“У них було пряме влучення у кухню. Обвалилася стеля, і впала на них несуча стіна зі спальні. Батько помер відразу. Тому мовчав, а мама була живою і кричала та кликала на допомогу. Але пожежа була настільки сильною, що сусіди не могли загасити, оскільки не було води…”, – повідомила дочка загиблих.

Що таке війна, подружжя відчуло ще в 2014 році, коли в селі Комінтернове внаслідок бойових дій було зруйновано їхній приватний будинок, там також все згоріло.

Келембети обоє працювали в депо №4 “Маріупольського трамвайно-тролейбусного керування”, чоловік – майстром, жінка – табельницею. Подружжя любило поратися на землі. Вони присвятили їй усе своє життя.

Мама була живою і кричала та кликала на допомогу

Людмила Вікторівна в 2021 році перенесла операцію з ампутації ноги, проте і далі прагнула жити. Подружжя мріяло побачити весілля онуків. “Але трапилася ця проклята війна і моїх дорогих батьків більше немає”, – розповіла дочка.

Історію передана до Музею порталом «Букви»