Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Макар Гузь

"Макар був милим малюком, який лише почав пізнавати світ"

переглядів: 329

Півторарічний Макар Гузь загинув внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня 2023 року. Загинула також його мама Анастасія Ігнатенко й тато Дмитро Гузь. Батьки хлопчика були родом із міста Токмак на Запоріжжі, але вже не один рік жили в Дніпрі. У квартиру в будинку на вулиці Перемоги, в який влучила російська ракета, переїхали всього за тиждень до трагедії.

Макар був милим малюком, який лише почав пізнавати світ

Бабуся Макара Ольга розповіла, що 14 січня після ракетної атаки російських військових вона не змогла додзвонитися до рідних. Просила всіх, хто має якусь інформацію, повідомити їй. Та невдовзі Ольга дізналася, що її донька Настя, зять Дмитро й онук Макар загинули.

«Сьогодні моя колега отримала багато повідомлень, одне з останніх: «Знайшли Макара», – розповіла колега бабусі хлопчика Марина Сімонова.

Макар народився у липні 2021 року. Коли малюку був рік, мама Анастасія показала у соцмережах відео, на якому світловолосий хлопчик у святковому ковпаку бавиться кольоровою іграшкою. Макар був милим малюком, який лише почав пізнавати світ. Він був першим та єдиним онуком батьків Анастасії Ігнатенко – Ольги та Олексія.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2023 Текст Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення діти Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій