Більшаков Данило Дмитрович (16.11.1999 — 13.03.2022) загинув внаслідок прямого влучення снаряда у квартиру.

Люди голими руками намагалися відкопати Данила

За словами сестри Данила, вночі 13 березня брат разом із матір’ю перебували у підвалі будинку, коли почався обстріл району. Будинок зазнав удару, після чого хлопець побіг забирати бабусю з татом, які перебували у квартирі.

У той момент, коли Данило намагався відчинити двері, влучив снаряд у будинок, просто у те вікно, напроти якого він стояв. Хлопця засипало, його бабусю і батька врятували через вікна.

“Вранці наступного дня люди голими руками намагалися відкопати Данила і ще 4 осіб, звісно ж, у них не вийшло. Він пролежав там майже два місяці. Зовсім нещодавно, коли бої закінчилися, привезли техніку і розібрали завали.

Мама не відразу змогла його впізнати. Сказала, що його ніби переодягнули, речі були просто просякнуті кров’ю та пилом. Вона віддала останні гроші, щоб його поховали окремо, а не в братській могилі”, – розповіла сестра Данила.

Дівчина називає свого брата героєм, адже він загинув, рятуючи свою сім’ю.

“Я дуже ним пишаюся та захоплююсь його мужністю й героїзмом. У Данила була кохана дівчина, з якою влітку він планував зіграти весілля. У нього була робота, де його очікувало підвищення. Навчання, яке він повинен був закінчити наступного року. Багато планів на майбутнє. Мій брат дуже любив це життя, але прийшов “русский мир”, і все це відібрав”, – розповіла сестра Данила.

Історія передано до Музею порталом «Букви»