Лихацька Аліна

Учениця, Аркадіївська гімназія    

Есе "Моя Україна майбутнього"

Найперше-захист!

Моя Україна майбутнього – сильна європейська держава. Сильна своєю військовою міццю, тепер вона має міцний оборонний комплекс, здатна обороняти свою державу від посягань на її кордони. Кордони моєї держави надійно укріплені.

Усе доросле населення здатне захищати своє життя, територію і свою свободу, використовуючи для цього як власну зброю, яка є доступною для населення, так і спеціальну, володіння якою набувають як під час служби у війську, так і у багаточисельних клубах, що підпорядковані військовим, за кошти людей.

Отже, таким чином, більшість населення віком від 18 років, зможе у зручний для себе час вчитися користуватися будь-яким видом дозволеної зброї. Сплачені кошти направлятимуться на потреби, як ЗСУ, так і на розвиток ще більшої мережі військових клубів. 

У даних клубах людина зможе здобути необхідні навички, знання і вишкіл по користуванні зброєю і вмінню застосовувати її разі необхідності. Якщо запровадити рівневі  клуби, то наступними  можуть бути  клуби із володіння спеціальною зброєю. А необхідні навички здобувати на полігонах.

Дотримання прав людини

Наступними у моїй Україні повинні стати дотримання законів усіма її членами так, як це відбувається у Європейських країнах, де люди, які перебувають на державній службі, не відрізняються від решти громадян: користуються тими ж видами транспорту і відвідують ті ж магазини, що і решта людей. А важливі рішення приймаються тільки через  спільні рішення.

Зміни в освіті

Це, насамперед, побудова власної лінії розвитку і освіти так, як це відбувається у країнах Європейського Союзу, коли ти з дитинства плануєш своє майбутнє і разом з психологом  визначаєш необхідні предмети, які будуть необхідними у твоєму дорослому житті.

Для мене важливо також, щоб у класі ти почувався вільно, і не боявся запитати у вчителя про те, що незрозуміло. Ще для мене цікавим є, як створюють і діти, і дорослі безпечний освітній простір, у якому всі є партнерами. І який буде міцним фундаментом успішної кар’єри, адже лише успішні люди зможуть збудувати свою європейську Україну – могутню державу на карті світу. Я переконана, що моя Україна буде саме такою.