9 березня 2022 року в квартиру Надії Макєєвої у Маріуполі потрапив російський авіаснаряд. Жінка перенесла чималий стрес. Надія хворіла на рак і під час повномасштабної війни її здоров'я стало різко погіршуватися. Недуга прогресувала швидкими темпами, а необхідної медичної допомоги в місті не було. За кілька місяців хвороба розвинулася до останньої стадії і 18 липня 2022 року Надія померла. Їй було 47 років.

Лікарня, яка залишилася в Маріуполі, не надавала допомогу, яка мамі була необхідна

«Лікарня, яка залишилася в Маріуполі, не надавала допомогу, яка мамі була необхідна. З міста мама не виїхала через стареньких батьків. Через війну було втрачено час. Хвороба взяла гору і мама померла», – розповіла дочка Анжела.

Надія Макєєва 10 років працювала у школі №9 у Маріуполі. Починала з посади прибиральниці, через кілька років працювала вже на позиції заступниці директора з господарської частини. У школі її любили та поважали. І Надія теж дуже любила свою роботу.

«Вона була доброю та небайдужою, чесною. Дбайлива, позитивна, любляча матуся і турботлива донька. Завжди могла прийти на допомогу», – розповіла Анжела.

У Надії залишилися батьки, дочка та неповнолітній син.

Історія з instagram каналу Victims of russia.