Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Петрівна

«Кричали і верещали від страху, коли кулі та снаряди свистіли над будинком»

переглядів: 653

Всі сусіди ховалися e квартирі Марії Петрівни від обстрілів. А потім вчилися виживати без світла, води і газу. Люди ділилися останнім шматком хліба.

Важко згадувати, як розбили наш будинок восьми квартирний. У нього потрапив снаряд ще на самому початку війни на другий поверх, навпроти моєї квартири, прямо до квартири влетів снаряд.

Ми всі були вдома, моя квартира з іншого боку. І всі мешканці цього будинку до мене прибігли ховатися. Навіть з інших будинків вдавалися до мене люди і сиділи - коридор довгенький такий і без вікон.

Вікна тоді посипалися всі у нас. Слава Богу, вижили всі: і сусіди, і троє діток. Хоча кричали і верещали від страху, не знали куди сховатися, коли кулі та снаряди свистіли над будинком. Напевно, снарядів п'ятнадцять навколо будинку розірвалося тоді, якщо не більше. Як спеціально в цей будинок мітили!

І без світла, води, без газу жили. Я не знаю, скільки ми так жили, важко було дуже. Сім місяців не давали нам ні пенсії, ні зарплати. Люди ділилися останнім шматком.

Пам'ятаю, як я їхала на дачу на велосипеді, і почали з автоматів стріляти. Здається, що по голові стріляють. Зараз, слава Богу, тихіше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій