Горобець Анна

1 курс, Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж

Вчителька, що надихнула на написання – Козачук Олена Іванівна

Чому бути українкою - моя суперсила?

На мою думку, бути українкою - це не просто національна приналежність, а справжня суперсила, що виражається в душі, культурі та природі мого народу. Це не лише спадковість, а й відповідальність перед історією, перед попередніми поколіннями та перед майбутніми.

По - перше, кожен українець - творець свого життя, невгамовна сила, що вміє перетворювати труднощі в можливості та виходити з будь - якої ситуації завдяки своєму непохитному характеру та силі волі.

Я пишаюся тим, що я українка, оскільки бути українкою - бути спадкоємицею багатої історії та культурного надбання. Україна як держава з тисячолітньою історією зберігає в собі неоціненну спадщину, яка сповнена епопеями, легендами та традиціями, і ми як нащадки цієї спадщини повинні відповідати за її збереження та передачу майбутнім поколінням.

По - друге, українці славляться своєю неймовірною незламністю та силою духу ,якими захоплюється увесь світ. Секрет нашої незламності у єдності. У найтемніші часи весь народ об’єднується та працює, як один, на користь держави. Також, ми незламні завдяки нашій жазі до волі та незалежності. Українці відзначились своєю готовністю боротьби за свободу та Батьківщину. На міцність нашого духу впливає те, що кожен з нас - митець, який творить світло в темний час. Ми продовжуємо творити, незважаючи на складні часи. Наша культура збагачена піснями, віршами, творами, що допомагають зміцнювати національний дух.

Зараз, у часи великої війни, кожен робить щось для спільної перемоги. Хтось захищає Україну зі зброєю в руках, хтось волонтерить та працює на забезпечення війська, хтось працює та навчається заради світлого майбутнього нашої держави. Наприклад,

у моїй родині кожен працює на перемогу.

Мій тато мужньо захищає нашу Батьківщину на фронті. Для мене він є прикладом справжнього героя та дає мені віру у світле майбутнє нашої держави. Ми з мамою продовжуємо працювати та навчатися, а також постійно донатимо на збори для війська.

Отже, бути українкою - це бути незламною, бути спадкоємицею тисячолітньої історії та багатої культури, мати сильний дух та йти до своєї мети, незважаючи ні на що.