Качайло Катерина, 9-Б клас, комунальний заклад «Харківський ліцей № 28 Харківської міської ради»

Вчитель, що надихнув на написання есе: Ткаченко Людмила Миколаївна

 "Чому бути українкою – це моя суперсила"

Пишаюсь тим, що я українка, адже наша нація - незламна! Українські воїни захищають нас від ворожої навали. Не дивлячись на переважаючу кількість військ агресора, захисники України героїчно визволяють рідну землю та захищають кожен її міліметр день за днем. Вони продовжують справу наших предків-козаків, які боронили свої землі, захищали до останнього і перемагали. Саме тоді, на мою думку, й зародився незламний дух і сила української нації. Вивчаючи історію своєї країни, усвідомлюєш, який нелегкий шлях довелося пройти українцям! А скільки їх, відомих і ніким не згаданих, репресованих, засланих, розстріляних, скільки людей поклали свої голови лише за те, щоб гордо називати себе українцем! Вони не здавались, не падали духом, вірили у краще майбутнє своєї Батьківщини.

Це ще раз доводить, що українці - незламні. Хіба це не надає сили? В жилах нашого покоління тече козацька кров, тому ми й сьогодні не здаємось, захищаємо, підтримуємо воїнів-героїв в тилу країни. Кожен працює на Перемогу, кожен прагне очистити від ворогів рідну землю.

Воїни боронять нас на передовій, інші-займаються волонтерською діяльністю, хтось навчає підростаюче покоління, лікує поранених військових і цивільних громадян, а хтось розвиває культуру, вивчає історію, дивовижну, гарну й неповторну мову. Кожен на своєму місці тримає свій фронт. І тільки так, згуртувавшись, ми можемо здолати нещадного ворога.

Сьогодні я навчаюся в дев’ятому класі. Який же мій внесок у велику Перемогу? Я добре усвідомлюю, що відновлення і розбудова країни буде у повоєнний час. Україна потребуватиме хороших фахівців у різних галузях. Ось тут стануть в нагоді набуті мною знання. Тому необхідно якомога старанніше навчатися, щоб у недалекому майбутньому зробити свій внесок у розвиток держави. Я ніколи не мріяла жити і вчитися за кордоном.

У мене є Батьківщина, прекрасна, щедра земля, місце моєї сили! Я мрію, що Україна стане однією з найрозвинутіших країн у світі.

У нас все для цього є: бажання, працелюбство, розум і неймовірні люди! Бути українкою - це скарб та найбільша суперсила!