Безлєпкіна Марія, учениця 10 класу Комунального закладу "Первомайський ліцей №5 Первомайського району Харківської області"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Задорожня Людмила Геннадіївна

Моя Україна майбутнього

Що для мене мир? Для мене мир - це щастя, усмішки, чисте небо над головою. Мир - це навчатися спокійно у школі, працювати, любити та поважати один одного. Мир - це, коли ти впевнений в своєму майбутньому.

Всі мріють, всі якось думають про те, яка ж буде наша Україна в майбутньому? 

У першу чергу все залежить від нас самих. Україна буде такою, якою ми її зробимо. Кожен повинен старатися щось робити для своєї країни.

Наша країна після перемоги буде найкращою, найпопулярнішою. Нею буде пишатися весь світ. Ми поїдемо до Криму на море. Також зробимо концерт на головній площині країни, присвячений дню Перемоги.

Якщо більшість українців будуть прагнути стати щирішими, милосерднішими і добрішими, будуть мати бажання на краще змінити свою країну, то Україна обов’язково стане найрозвиненішою і найсильнішою державою! Україна вже в якійсь мірі перемогла, тому що ми забули про свої розбіжності в поглядах, чвари, давні образи, взялися дружно чинити супротив ворогу на різних фронтах. І, що важливо, всередині нас самих.

Адже безстрашність — це не тоді, коли не страшно, а тоді, коли попри цей страх ти віриш в Перемогу, або й зневірюєшся на якусь мить, але знову постаєш з попелу, немов фенікс, і йдеш працювати на Україну.

Що ж я зроблю першим ділом, коли закінчиться війна ? Скоріш за все, це буде поїздка у рідний Харків, а потім на море, щоб відпочити і відчути спокій та мир. Увесь світ побачив, яка неймовірна у нас Україна та яка вона сильна. Та незважаючи на страшні наслідки, війна все ж дала нам важливий досвід.