Духно Софія, учениця 9 класу Миколаївського ліцею №60

Вчитель, що надихнув на написання есе - Мартиченко Тетяна Миколаївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Моя суперсила - український дух, який горить у мені, та віра в те, що ми здатні змінити світ. Історія нашої Батьківщини наповнена подвигами і стражданнями, але завжди в найтяжчих моментах ми знаходили сили підніматися. Наша нація ніколи не здавалася перед жодними труднощами, будь то іноземна агресія чи політичні кризи. Незламність нашого народу у відчайдушних обставинах - це безсумнівно одна з його суперсил.

Українська мова, музика і обряди - це частина мого ідентитету, якою я пишаюся. Ми маємо багатий фольклор, мистецтво, історію та традиції, які відзначають нашу унікальність. Наша література та музика вражають світ своєю глибиною та виразністю. Кожен наш обряд та свято мають особливий зміст і символіку, яка поєднує нас як націю.

Мова - це віконце до багатої історії і глибоких коренів, це наше основне багатство, яке ми зберігаємо та розвиваємо. Українці завжди були творчими та талановитими, і я вірю, що ця креативність також є однією з наших суперсил.

Сьогодні, на жаль, Україна знову стоїть перед новими випробуваннями. Ми бачимо, як наш народ об'єднується в боротьбі за свою незалежність та суверенітет.

Я пишаюся тим, що маю нагоду бути частиною цієї великої та непереможної нації. Я готова зробити все можливе, для нашої перемоги і підтримки нашої країни, будь то через активну участь у громадських ініціативах чи волонтерство на користь армії.

Я готова навчатися і розвиватися, щоб стати активним громадянином та прикладом для інших і підтримувати українську культуру, мову та традиції, бути гідним представником українського народу.

Бути українкою – це не лише приналежність до нації, це моя суперсила, джерело натхнення та гордості. Я пишаюся своїм народом і готова докладати зусилля для процвітання України.