Батичко Марк, учень 9 класу Бердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20 Бердянської міської ради Запорізької області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Сердюк Олена Костянтинівна

Моя Україна майбутнього

Гадаю, кожен із нас мріяв про якусь свою версію України. У цей складний час, як громадянин України, я постійно шукаю способи змінити нашу країну, щоб побачити її кращою. Я бачу Україну науково, технологічно та сільськогосподарські розвиненою. Я прагну бачити країну, де раціональність і наукові ідеї тріумфують над сліпою вірою і фанатизмом.

Оскільки нинішня епоха – це епоха науки та інформаційних технологій, я хотів би вивести Україну на вершину науково-технічного прогресу. Нам потрібні науково-технічні розробки, оскільки вони є важливою сходинкою у розвитку країни.

Я хотів би бачити в Україні таку систему освіти, яка дозволить кожній людині заробляти собі на життя. У моїй омріяній країні я прагну, щоб люди усвідомили цінність освіти і заохочували своїх дітей до навчання.

Хоча в Україні багато освічених людей, та вони не завжди можуть отримати гідну роботу.

У країні є чимало можливостей для працевлаштування, але вони або обмежені, або недостатньо високооплачувані. Одна з причин цього – слабке промислове зростання. Багато талановитих молодих людей виїжджають за кордон і працюють на економічне зростання інших країн. Україна моєї мрії буде місцем, де гідні кандидати отримають роботу першими.

Корупція є однією з головних причин, що перешкоджають розвитку країни. Замість того, щоб докладати зусиль для розбудови та зміцнення країни, чиновники та політики зайняті набиванням власних кишень. Тому я мрію про Україну, де кожен службовець відданий своїй роботі і служить на благо країни.

Хоча Україна здобула незалежність у 1991 році, ми все ще не можемо отримати повну незалежність від радянського минулого. Я мрію про країну, де не залишилося травм минулого. Україна буде великою країною, коли кожен громадянин дотримуватиметься верховенства права, підтримуватиме націю своїми сім'ями та докладатиме зусиль, щоб зробити Україну кращою.

Мир і процвітання – ось мої надії для нашої країни.

І я, Марк Батичко, з тимчасово окупованого Бердянська, зроблю для цього все, що в моїх силах.