Дєтков Микита, 11 клас, відокремлений структурний підрозділ Фаховий коледж зв`язку та інформатизації Державного університету інтелектуальних технологій і зв`язку

Вчитель, що надихнув на написання есе: Борик Ірина Дмитрівна

«Моя Україна майбутнього»

Любіть Україну, як сонце, любіть,

як вітер, і трави, і води…

В годину щасливу і в радості мить,

любіть у годину негоди.

В. Сосюра

Раніше, коли ми були дітьми, я думаю, кожен, уявляючи нашу країну в майбутньому, бачив літаючі автомобілі, величезні хмарочоси та купу новітніх технологій. Але все змінилося. Діти подорослішали, а наша країна переживає далеко не найкращі часи. І тепер я хочу знову поставити собі питання: «Якою тепер я бачу свою країну в майбутньому?»

очеться почати з того, що я навіть не знаю, що більше вплинуло на моє сприйняття цього питання: те, що я вже не той маленький хлопчик з багатою уявою, чи весь той жах, що пережили ми та наша країна за останній час.

Війна – це, безперечно, страшне явище, що забирає життя наших співвітчизників та руйнує нашу рідну Батьківщину.

Але пройшло багато часу з її початку, наші погляди та ставлення до нинішніх подій сильно змінилися, всі ми змінилися. І тепер я бачу не людей у відчаї, що бояться і не знають, куди себе подіти, а справжніх громадян України, тих людей, кожен з яких може гордо називати себе героєм, тих, хто віддасть життя за свою країну та ближнього, тих, хто ніколи не злякається і не втече, адже він знає, що захищає та хто його чекає вдома. Коли справа дійшла до відстоювання нашої держави, всі ми зблизилися та стали сильними і згуртованними як ніколи.

Усе це дало мені чітке розуміння того, яке майбутнє чекає нашу державу і якою вона стане. Тепер моє уявлення набагато відрізняється від того, що було раніше.

У майбутньому нашої країни мені більше не потрібні хмарочоси та літаючі автомобілі, я просто хочу бачити мирне небо та безліч людських посмішок на Батьківщині.

Я впевнений, що такий час обов'язково настане, адже доля нашого краю в правильних руках. І як казав великий письменник Тарас Григорович Шевченко:

Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

Отже, наше найближче майбутнє я бачу саме таким: мир та щасливі люди. Я вірю в нашу країну і в кожного з нас. Як показав час, взаємодія та підтримка одне одного  - наша найсильніша зброя, тому перемога вже близько!

Слава Україні!