61-річна Любов Чепіль загинула 5 жовтня 2023-го, коли російські солдати завдали ракетного удару по селу Гроза Харківської області. Ворог поцілив у місцевий магазин і кафе, де на поминки за українським військовим Андрієм Козирем зібралося багато людей. Цей обстріл відібрав десятки життів. Загинув і чоловік Любові, Віктор, а також їхні друзі, знайомі.

Коли після ракетного удару тіла батьків витягнули з-під завалів, я їх опізнала

«Козирі – односельці моїх батьків. У молодості люди, які зібралися на поминки, ходили одне до одного на свята, похорони, допомагали і дружили всією вулицею. Про те, що батьки підуть туди, я не знала. Напередодні ми розмовляли з мамою, але був дуже поганий зв'язок і ми не змогли нормально поспілкуватися… Коли після ракетного удару тіла батьків витягнули з-під завалів, я їх опізнала», – сказала Вікторія Косяченко, донька Любові.

Любов Чепіль була родом із села Новий Лиман Харківської області. Мешкала з чоловіком у Грозі. За фахом – швачка. Змінила кілька робіт: працювала на фабриці, де виготовляли панчохи; була нянею у дитячому садку. Також працювала на фермі і в соціальній службі, де доглядала за літніми людьми. Останній рік життя була на пенсії.

«Мама була дуже працьовитою, доброю, лагідною. Часу на захоплення не мала. Доглядала нас із братом. Була опорою для дітей і чоловіка. Мені досі важко говорити «були» про маму і тата. Душать сльози від жалю і горя», – сказала Вікторія Косяченко.

У подружжя Чепілів було двоє дітей, за 12 років до трагедії у Грозі вони втратили сина.

Любов і Віктора поховали 10 жовтня 2023 року в селищі Шевченкове – поряд із сином.

У подружжя залишилися донька, зять та онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.