Касьяненко Євгенія, 10-А клас, Запорізька школа-інтернат №1

Вчитель, що надихнув на написання есе: вчитель історії Мірніченко Наталія Миколаївна

"Війна. Моя історія"

Війна - це один із самих найстрашніших й небезпечніших періодів в історії людства. Кожна війна залишає глибокий слід в житті людей, змінюючи їх долю та погляди на світ. Я хотіла би розповісти вам, як війна змінила моє життя. Моя історія починається під час повномасштабної  війни між Україною і росією.

Я зі своєю сім'єю жила в мирі та гармонії, але все змінилося в одну мить, коли російське керівництво вирішила захопити нашу країну. Ця подія сталася 24 лютого 2022 року, мені було 15 років, я пам'ятаю, як всі були налякані та стурбовані. Ми прийшли на перший урок і класний керівник мені пояснила, що трапилося. Нам сказали, щоб ми зателефонували батькам та збирали речі. Я, панікуючи, почала дзвонити татові, благаючи, щоб він забрав мене додому. Приїхав він дуже швидко. Ми сіли в машину і, немов комета, зірвалися з місця. Коли ми приїхали додому, відразу почалася тривога. З того часу тривога стала частиною нашого життя.

Невдовзі мого тата мобілізували. Це був для мене справжній шок. Ми з мамою залишилися на самоті у великому домі з купою проблем. На нас звалилося багато чоловічої роботи, яку ми ніколи не робили. Нам довелося зі своїх кімнат перебратися у підвал. Взимку було дуже холодно, часто відключали електрику. Мені доводилося вчити уроки при свічках. Ворожа армія здійснювала масовані атаки дронами і ракетами по нашим прекрасним містам. На жаль, багато людей загинуло за цей час. Але ніякі втрати ніколи не похитнуть нашу віру в перемогу, тому що нас захищають відважні і мужні воїни. 

Дякую ВСУ! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!