Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександра Олексіївна Крюкова

«Через війну нас відірвали від усього»

переглядів: 543

Олександра Олексіївна згадує, як процвітала рідна Трьохізбенка, від якої зараз залишилися лише руїни. Незважаючи на всі мінливості долі вона ні на що не скаржиться. У найважчі періоди від голоду врятувала гуманітарна допомога, а тепер усе необхідне вирощують з чоловіком на городі.

До війни було дуже хороше життя. Я майже 40 років пропрацювала, останнім часом начальником консервного цеху. Пенсію, правда, маленьку отримую. Ми в Луганськ їздили, у нас усі родичі та їхні діти там жили, навчалися, все розвивалося.

У місцевій школі 750 дітей навчалося, а зараз тільки 50. І 6000 населення було, зараз хоч би тисяча набралася. Тепер нас відірвали від усього. Ми знаходимося на межі, всього за 200 метрів від лінії розмежування.

Рінат Ахметов нам дуже допомагав, не дав померти людям тоді. Фінансовий стан, звичайно, похитнувся. Ну нічого, ми не голодуємо. У нас город є, ми вирощуємо помідорчики, огірочки, усе собі закриваємо. А на хліб нам поки пенсію дають. Звичайно, багато чого ми не купуємо, у нас будинок пробило, але так і не відновили поки.

Через війну нас відірвали від усього

Мрію, щоб ми швидше були всі разом, як раніше. Адже було багато друзів, знайомих. Я багато бувала в Івано-Франківську, у Львові та за кордоном. Ніколи у нас непорозумінь не було; як зручно, так і розмовляли, ніхто мені ніколи не тикав, я місяцями там була, і у відрядженні була. Я вже й не знаю, що вийшло, адже ми всі – мирні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Трьохізбенка 2014 2021 Текст Історії мирних пенсіонери психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій