Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Володимирівна Сухіна

«Ми зрозуміли, що життя може обірватися в будь-яку мить»

переглядів: 576

Була тривога, але сподівалися, що не відбудеться нічого страшного та все врегулюється. Але з літа 2014 року почалася активна війна. Зрозуміли, що все змінилося, коли обстріляли блокпост, був підірваний міст. Після цього сильного вибуху був перший страх...

Війна змінила моє життя. У Луганську залишалася дочка з немовлям, а друга дочка працювала в лікарні в Слов’яносербську.

.На жаль, мама померла під час війни. Дочка проживає в Луганську, тому що тут страшно. І спочатку було нічим топити. Не могла я тут залишити ні маму, ні дочку з дитиною. Друга дочка кинула квартиру та виїхала до Харкова.

Під час активних бойових дій я була тут. У нас на руках мама-свекруха, зараз їй 89 років, але ми тимчасово її вивозили. Були перебої з їжею, довго не було електрики, недостатньо води. Зайвий раз не можна було комусь перетелефонувати, тому що телефон не можна було зарядити.

Ми зрозуміли, що життя може обірватися в будь-яку мить

Я працювала в Слов’яносербської музичній школі, а тут у нас був клас на дистанційному. Але я втратила роботу, та мій педагогічний стаж перервався. Після цього почалися проблеми з працевлаштуванням, а у мене пенсія на носі.

Я не відчуваю себе в безпеці. Сьогодні знову чули шуми...

Через ці події я зрозуміла, що життя – дуже тендітна річ і може обірватися в будь-яку мить.

Під час бойових дій мій будинок постраждав, але завдяки Червоному Хресту дах перекрили.

Ми пару разів отримували продуктові набори на сім’ю. Нещодавно видали набір побутової хімії. Раніше мені на допомогу виділили піч-буржуйку. Тоді я була після операції, були прооперовані обидві ноги, і я пів року ходила на милицях. Коли я не отримувала зарплату, звичайно, ця допомога була вагомою. Наша бабуся часто отримувала її від Фонду Ріната Ахметова.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Трьохізбенка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій