Світлана Вініченко загинула 2 квітня 2022 року в Маріуполі. Вона отримала смертельне осколкове поранення під час обстрілів міста. Напередодні загинув чоловік Світлани, Олег.

Її поховали у найближчому дворі

Родина переховувалася в приватному будинку знайомих. Першого квітня чоловіка Світлани, який пішов по дрова, вбив снайпер. Будинок, де вони ховалися, загорівся через обстріли. Світлана прикопала чоловіка і разом зі свекрухою пішла на пошуки нового прихистку. Минули кілька будинків і потрапили під обстріл, який забрав життя Світлани. Її поховали у найближчому дворі на вулиці Лісовій. Набагато пізніше завдяки зусиллям дочки Світлану вдалося перепоховати на Старокримському цвинтарі поряд із коханим чоловіком.

Світлані було 53 роки. Вона жила в Маріуполі, працювала на підприємстві з ремонту гірничо-металургійного обладнання. Друзі із теплотою пригадують її.

«Добра і весела, прекрасна людина з великою душею. Наші сім'ї дружили, багато часу проводили разом. Ми планували у квітні 2022 року спільний сімейний відпочинок, але не склалося. Саме Світлана зі своїм чоловіком допомогли нам із продуктами, коли ми вимушено перемістилися зі Східного на проспект Будівельників», – розповів друг сім’ї Валерій.

У Світлани залишилися дочка, свекруха та брат. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.