Валентині Перегон було 73 роки. Вона загинула від російської бомби, яка влучила у будинок на вулиці Українській в Ізюмі. 3 березня 2022 року там поряд із Валентиною загинули її син, невістка, троє онуків та сестра.

Їхні тіла ексгумували у вересні 2022

Родину спершу поховали на стихійному цвинтарі в ізюмському лісі. Їхні тіла ексгумували у вересні 2022 року після звільнення міста від окупантів.

Валентина Перегон – родом із Харкова. Працювала на Ізюмському оптико-механічному заводі у відділі технічного контролю за оптикою. Там познайомилася із майбутнім чоловіком Миколою. У подружжя народилося двоє синів: Віталій та Олександр.

«Батьки працювали на заводі у три зміни. Поки вони були на роботі, я забирав Сашка із садочка, годував, грався з ним. Коли завод збанкрутував, більшість працівників почали займатися оптикою. Мама їздила в Ізмаїл, Запоріжжя, Дніпро і торгувала лінзами, окулярами, щоби заробити хоч якусь копійку», – пригадав син Віталій.

У родині Валентину називали «наша безвідмовна і добра бабуся». Вона допомагала няньчити всіх своїх онуків. Донька від першого шлюбу Віталія, Єлизавета, жила з бабусею Валентиною.

Після початку повномасштабної війни родина Перегонів трималася разом у будинку сестри Валентини, Тетяни. 3 березня 2022 року він став однієї із трьох цілей, куди влучили російські бомби.

Із найближчої рідні у Валентини залишився син Віталій. Перепоховати маму йому вдалося лише через понад рік після трагедії.

Історія з instagram каналу Victims of russia.