Поліщук Тетяна

8 клас, Радехівська гімназія - філія ОЗ "Вишнівський ліцей" Вишнівської сільської ради

Вчителька, що надихнула на написання – Пилипчук Вікторія Олексіївна

Моя Україна майбутнього

Мир – це найзаповітніше слово, яке хоче чути людство. Це слово, як ніколи, в повній мірі відкрило своє значення у світогляді людей, у зв’язку із подіями останнього десятиріччя, які випали на долю жителів нашої країни. Мир – це коли не стріляють, не летять ракети, не гинуть люди і не розпадаються сім’ї. Війна в Україні, що розпочалася з повномаштабного вторгнення російської федерації, триває майже два роки. Українці – мирна, працьовита, доброзичлива нація, яка ніколи не хотіла війни, а тепер, мріючи про мир, ми змушені чинити супротив, щоб захистити свою прекрасну країну.

Мир для мене – це коли діти проводять навчальний процес у школі, а не в бомбосховищі, сім’ї прогулюються в парку, спостерігають за блакитним небом і журавлями, а не за дронами, крилатими ракетами агресора. Родини спілкуються за сімейним столом, а не розділені тисячами кілометрів. Я хочу жити повноцінним життям, працювати, радіти, ростити дітей і не боятись за своє життя, своїх близьких.

Україна майбутнього – це прекрасна і процвітаюча держава, яку поважають та цінують в усьому світі.

Це країна, в якій можна вільно висловлювати свої думки, працювати та розвивати бізнес, в якій неприйнятна будь-яка ксенофобія та дискримінація людини.

Країна, в якій створені всі умови для вільної самореалізації громадян, їх розвитку, творчості. Як кажуть: «Один за всіх і всі за одного»,- ось, що потрібно для майбутньої України. Я уявляю, як моя держава стане незалежною, зможе протидіїти гібридним війна і найголовніше, процвітаючою. Отримає довгоочікуване членство в ЄС і НАТО, безвізовий режим із могутніми країнами: США, Японія, Велика Британія. Держава, яка здивує всіх своєю культурою, освітою і наукою. Як казав Я. Стецько «Україна – це вічність, не тільки сьогоднішння, але передусім майбутня й минула».

Найбільший внесок у майбутнє України маємо внести ми з вами. Зробити все, щоб наша країна була культурною, духовно і економічно розвинутою державою. Вона зможе представляти інтереси українців на міжнародній арені. Для цього ми повинні розвиватися самі, а з нами буде розвиватися наша Батьківщина. Одна цитата відомої людини, яка засіла в моїй голові: «Самостійну державу може здобути собі український народ тільки власною боротьбою і трудом», - золоті слова Степана Бандери. На даний час, ми учні школи, наближаємо країну до перемоги своїми донатами, волонтерством, малюємо малюнки зі словами підтримки відправляємо на фронт.

Після перемоги, я найперше хочу зустріти свого хресного з війни. Він був у Польщі, коли почалось повномаштабне вторгнення, не побоявся, повернувся в Україну.

З перших днів пішов добровольцем на фронт. Зараз служить на нулю, в гарячих точках. Дзвонить дуже рідко, але постійно підбадьорює: «Перемога буде наша! Адже ми відчуваємо вашу підтримку та молитви». Єдина мрія, щоб він та всі захисники залишилися живі і неушкоджені. Після нашої перемоги я його міцно обійму і промовлю: «Дякую, що захищав мене і нашу неньку Україну».

Потім я подзвоню найкращій подрузі, радісно повідомлю: «Альо, гараж! Ксюха, ми їдемо на море! Ура!» І ми поїдемо у НАШ Крим. Наша Україна майбутнього буде місцем, де кожен із нас буде прокидатися під спів пташок, а не під моторошний звук сирен. Де буде царювати гармонія, а не страх за життя. Всі разом зробимо наші мрії реальністю, подаруємо прекрасне майбутнє новому поколінню. Звісно, не все так швидко. Після перемоги наша країна потребуватиме багато часу на відновлення та відбудову. Але ми – українці, сильний народ, який зможе перемогти ворога, відновитися і довести всім, що ми- сильна нація. «Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила! — а сила знову розцвіла. Щоб жить — ні в кого права не питаюсь. Щоб жить — я всі кайдани розірву.» Обов’язково, скинемо всі кайдани та розквітнемо всіма барвами веселки. Ми того варті!