Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Ілліч Морозов

«Ходив містом, шукав місце, де сховатися в разі обстрілу»

переглядів: 638

Сергій Ілліч бачив, як захоплюють будівлю облдержадміністрації в рідному Луганську. Під час походу міськими вулицями завжди помічав низину, щоб сховатися в разі раптового обстрілу. Їхати з міста не планував. Поїхав на весілля до дочки, а повернутися додому вже не зміг.

На моїх очах у Луганську захоплювали обладміністрацію. Потім було кілька вибухів, але пострілів не було. І після цього виїхав перший потік. Люди роз’їхалися, як у відпустки. У той час ще вільно ходили потяги й автобуси.

Після того, як 30 травня 2014-го захопили міліцію, було затишшя, а потім почався обстріл, з’явилися якісь великі формування незрозуміло звідки. Я бачив вибухи. Коли йшов містом, заздалегідь шукав місце, де сховатися в разі обстрілу – шукаю очима ямку або заниження без бруду, щоб впасти й відлежатися.

Тоді ж починалася активна фаза війни, обстріл із гармат. Знайомі сиділи у ванних у квартирах, не висовуючись. Осколки літали, шибки. А мені в той час потрібно було їхати до Києва на весілля до дочки. Я про всяк випадок зібрав літні речі, узяв необхідні документи, і ми з дружиною поїхали.

Коли їхали Донецькою областю, я боявся, що потяг потрапить під обстріл. Канонада була поруч. А назад поїхати я вже не зміг, залізниця потрапила під обстріл. Як були в літньому костюмчику і з документами, так і залишилися. Досі так і живемо.

Повернутися назад я не мрію, одна мрія – про власне житло, і радість: за цей час народилася онучка, корінна киянка.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення житло
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій