Годованюк Дарина

8 клас, Голосківська гімназія Гуменецької сільської ради

Вчитель, що надихнув на написання – Червінський Віталій Людвікович

Моя Україна майбутнього

Ми живемо у час, коли наша країна бореться не тільки за своє існування, а й за своє майбутнє. Кожен українець чи українка по-своєму уявляє нашу Батьківщину через п’ять, десять чи двадцять років. Я вважаю, що моя країна має стати країною щасливих людей, а рецептом щастя я поділюсь з вами.

Я хочу, щоб в Україні майбутнього піднявся рівень життя. Наші бабусі та дідусі, мами і тати чекають цього, починаючи із здобуття нашою країною незалежності. Сімейне щастя починається з гідної оплати праці, адже люди, які заробляють достатньо для того, щоб не заощаджувати на найважливіших речах, можуть більше часу присвячувати дітям, відкривати їм оточуючий світ не шляхом перегляду відео в інтернеті, а шляхом поїздки у відпустку.

Пенсіонери у щасливій країні отримуватимуть гідну пенсію, якої вистачатиме не тільки на продукти і ліки, а ще й на те, щоб відпочивати.

Із збільшенням рівня життя покращиться здоров’я нації, адже люди будуть раціонально харчуватись, зможуть більше займатись спортом та приділяти увагу своєму фізичному та духовному здоров’ю.

Я хочу, щоб в Україні майбутнього люди поважали закон, а закон поважав людей. Усе, починаючи від лайки в громадському місці та викинутого поза урну сміття, і, закінчуючи важкими злочинами забороняється законом. Саме законослухняні жителі можуть стати щасливими, адже коли громадяни почнуть керуватись у житті не власними потребами, а законодавчими актами - зникнуть речі, що роблять наших людей нещасними: корупція, соціальна нерівність та бюрократія. Закони мають бути написані таким чином, щоб люди були рівними у своїх правах та обов’язках.

Я хочу, щоб моя країна була зручною для життя. Діти у ній мають отримувати достойну освіту, при чому на це не має впливати місце проживання дитини.

У великому місті, чи маленькому селі школи мають давати рівні ґрунтовні знання, які дозволять здобувати бажану професію, що буде забезпечувати гідний заробіток в дорослому житті.

Я хочу, щоб моя країна краще піклувалась про людей з інвалідністю, людей похилого віку, дітей позбавлених батьківського піклування, адже ці найменш захищені категорії населення, як ніхто, потребують підтримки. Кожне громадське місце має бути обладнане зручним пандусом, будинки для людей похилого віку мають продовжувати життя своїх мешканців якісною медичною допомогою та комфортними умовами для проживання.

Я хочу, щоб Україна майбутнього мала розвинуту науку, адже розвиток наукоємних галузей виробництва є локомотивом процвітаючої промисловості. Наші університети, науково-дослідні інститути повинні готувати якісні кадри, що будуть розвивати країну щасливих людей. Я вірю, що ліки від СНІДу чи раку винайдуть українські вчені, життя людей стане простішим та зручнішим саме через винаходи наших вчених.

Я хочу, щоб Україна у майбутньому стала центром світового туризму, адже ми маємо для цього всі передумови: багату історію, величезну кількість історичних пам’яток, унікальні природні об’єкти.

Українські Карпати з легкістю можуть змагатись у перспективі розвитку гірськолижного туризму з європейськими країнами, а Чорне море може приймати на своїх пляжах туристів з усієї Європи. Львів, Київ, Кам’янець-Подільський можуть дати фору за кількістю історичних пам’яток багатьом туристичним центрам світу. Єдине чого не вистачає для цього – це інфраструктура та правильна інформаційна політика.

І найголовніше – моя щаслива країна має бути мирною та захищеною! Збройні сили України роблять усе для цього прямо у цю секунду, за що їм безмежна вдячність та глибока віра у мирне небо над усією територією нашої прекрасної країни…