Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Сергіївна Бєльчикова

«Хочеться все забути та повернути назад»

переглядів: 646

Разом з чоловіком і двома дітьми Марина Бєльчикова пережила обстріл вулиці, а коли вийшли з підвалу, зібрали речі і поїхали на мирну територію. Через деякий час сім’я повернулася в рідні краї. Підлатали дах, який  посікло уламками снаряда, і поставили життя на паузу.

Для мене війна почалася в той день, коли почали обстрілювати нашу вулицю. Ми прокинулися від гуркоту і як були в нижній білизні, так швидко стрибнули в підвал під будинком і сиділи. Дитина зовсім маленькою була. Після цього вирішили виїхати із селища. Вісім місяців провели у Вінниці, а коли повернулися, тут ситуація не сильно змінилася, часто доводилося в підвал спускатися, але ми сиділи там недовго.

Якось через два будинки від нас вибухнув снаряд, так у нас пошкодило дах. Коли ми повернулися з Вінниці, почався дощ, і вода текла так, що відра підставляли. Де змогли – ми запінили і навіть не бачимо поки сенсу робити капітальний ремонт. Ось, коли все закінчиться, стабілізується, тоді можна і дах переробити буде.

Хочеться все забути та повернути назад

Я живу з чоловіком і двома дітьми. Старший син вчиться в Університеті Даля, в Сєверодонецьку, останній курс магістратури закінчує. А молодший син в п’ятий клас пішов.

Я сумую за стабільністю, роботу згадую. Раніше була можливість щось накопичити, дозволити щось купити, дітям більше дозволити. Зараз ні я, ні чоловік не працюємо, перебиваємося як можемо. Зараз я працюю з людьми похилого віку, але це лише тимчасова робота. Хочеться постійну роботу, щоб в сім’ї стабільність була, тому що все відклали на потім. Хочеться все забути і повернути назад.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Трьохізбенка 2014 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій