Леско Назар, 8 клас
комунальний заклад «Харківський ліцей № 18 Харківської міської ради»
Вчитель, що надихнув на написання есе: Батуліна Вікторія Василівна

Моя Україна майбутнього

Влучними є слова В.Симонека: «Можеш вибирати друзів і дружину, вибрати не можна тільки Батьківщину».

Якою буде наша рідна Україна – залежить від кожного з нас. Кожен з нас має намагатися робити якнайкраще те, що він може і вміє.

На мою думку, треба зберегти те, що можна, те, чим наша Україна багата, а саме - берегти українську природу. Наприклад, створювати більше заповідників, садів і парків. Слідкувати за тим, щоб не вирубували ліси. Тому що природа — це наше здоров’я. Крім того, українська природа неповторна у своїй красі. І треба цінувати те, що ми маємо.

Україну майбутнього я бачу успішною демократичною країною, в якій панують мир, добробут та стрімке економічне зростання. Україна майбутнього – це забезпечена держава. Україну поважають в Європі, та й в усьому світі. Іноземних туристів приваблюють чисте повітря, прозорі водойми, мальовничі краєвиди.

Хочеться миру, спокою, безпеки. Мир - це відсутність війни та конфліктів, це гармонія і взаєморозуміння між націями та людьми різних культур. Тільки в умовах миру можна досягти процвітання держави. А саме: розвинена економіка, сильна освіта, втілення інновацій та культурного різноманіття. Незалежна держава – це країна, де права і свободи громадян захищені, а правосуддя справедливе, в країні панують цінності демократії.