Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Вікторівна Крюкова

«Голодали рідко, а з водою були проблеми»

переглядів: 467

Луганчанка Світлана Крюкова до війни любила мандрувати. Переживши обстріли, перебої з водою та продуктами, жінка мріє, щоб знову можна було їздити без перешкод.

З мирного життя згадується дитинство та робота. Гарне життя було, мені подобалося. Все було гаразд. На роботі цінували, зручно було приїжджати, їздити та подорожувати Україною. Все було чудово. Син у мене помер ще до війни, я живу сама.

А у 2014 році все змінилося. Перші обстріли я застала в Макаровому, було гамірно і страшно. Доводилося ховатися у льоху чи в хаті. Навіть у душі ховалися. Ми від страху групувалися, у кого добрий був підвал, там і були. Я була у сусідки своєї та знайомої. Досі страх залишився, здригаюся від будь-якого шереху і появи людини в полі зору.

Тоді було дуже тяжко, бо світла не було три місяці і з водою було дуже тяжко. Знайомі на той час поїхали і попросили доглянути тварин. З їжею нелегко було, займали чергу за хлібом, допомагали один одному. У кого що було, то й ділилися. Голодували, можна сказати, рідко, а з водою були проблеми.

Мрію, щоб було колишнє життя. Хочу бачитися з родичами, коли захочу, і мандрувати. Люблю їздити, хоч і вік у мене серйозний.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій