Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Настенко

«Відгомін війни – це не найприємніше, що може почути дитина»

переглядів: 1083
Відгомін війни – це не найприємніше, що може почути дитина

    Мир – це той час, коли тобі не потрібно боятися, що в тебе потрапить снаряд поки ти спиш або прокидаєшся. 

Ми з друзями постійно ходили на залізницю і рахували вагони на потягах. Поруч був невеликий ставок недалеко від нас, і ми постійно ходили з друзями туди на рибалку. Ми робили саморобні вудки, ловили там ящірок, потім лякали ними дівчаток. Дуже був гарний час. Дуже шкода, що так все вийшло. Дуже хотів би повернутися туди і провести час з друзями. 

Відгомін війни – це не найприємніше, що може почути дитина в такому юному віці. Тому мама з татом вирішили, щоб у мене не було, напевно, дитячої травми через війну, перевезти мене подалі від військових дій. Я чув, я бачив, як їхала бронетехніка, як сотні танків проїжджали по дорогах нашого міста, де ми раніше просто їздили на машині. Це було дуже страшно, і цей гуркіт, звичайно, не давав нам спати. Ми думали лиш про одне – аби не почалося щось погане.

   Насправді, мене це так, сильно змінило, і переїзд дався взнаки. Наприклад, якби я не переїхав, то я б не став розвивати свої таланти. Через танки у мене з’явилося невелике таке, напевно, бажання або... я став любити військову тематику і все таке. На мене це теж дуже сильно вплинуло. Раніше я любив мультики дивитися, а потім мені стало цікаво, що таке війна і як на ній виживають люди. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій