Юлія розповідає про 9-річну дівчинку Галю, яка втратила маму. На 8 Березня вона написала їй листа, де дякувала за дитинство і обіцяла поводитись добре, щоб коли-небудь зустрітись з мамою в раю.

Дякую тобі, мама, за найкращі 9 років мого життя!

У світлі прийдешнього Дня матері я хочу поділитися двома глибоко особистими історіями двох дівчат, які втратили своїх мам.

Для першої дівчини ця історія почалася в сонячний і морозний листопадовий день. Їй було 17 років, і того ранку вона відвідувала урок математики, блаженно не підозрюючи, що її світ просто розлетівся на шматки, коли померла її мама. Ця дівчина була я.

Одного дня я, можливо, розповім більше про те паралізуюче відчуття втрати когось такого важливого і абсолютно незамінного, про те, як це було найважче, що мені доводилося пережити, і як цей день розділив моє життя на «до» і «після». Але поки я хотіла би поділитися з вами історією другої дівчини. Її звати Галя, їй було 9 років, коли росіяни вбили її маму в Бородянці Київської області.

Ми з Галею втратили своїх мам по-різному, але лист, який вона написала своїй покійній мамі в подарунок на 8 березня, так сильно відгукнувся на мене, що я могла написати ці слова.

І я прошу у вас 2 речі:

1. прочитати листа Галі до мами

2. якщо можеш, подзвони/обійми/поцілуй свою маму чи когось, хто тобі як мама в цей день матері, бо деякі діти можуть це робити лише в думках і мріях.

Дякую тобі, мама, за найкращі 9 років мого життя!
Дякую тобі, мама, за найкращі 9 років мого життя!

«До моєї матері.

Цей лист — мій подарунок тобі на 8 березня. Якщо ти думаєш, що дарма мене виховувала, то ти не права. Дякую за найкращі 9 років мого життя! Дуже дякую за моє дитинство. Ти найкраща мати в світі. Я ніколи не забуду тебе. Бажаю тобі бути щасливою на небі! Бажаю, щоб ти змогла потрапити в рай! До зустрічі на небесах! Я з усіх сил намагаюся поводитися добре, щоб потрапити в рай.

Цілую. Галя».

Станом на сьогодні загинули 223 дитини, 408 отримали поранення, повідомляє Генпрокуратура України. А ті що ще не підтверджені випадки, скільки ще дітей загинуло та залишилось сиротами на окупованих територіях України, ми дізнаємося лише після того, як вони будуть звільнені від росіян.

Історія з відкритих джерел.